Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Zorgen over de schoolmaatregelen?

lees hier wat je als ouder kan doen

De scholen gaan weer beginnen en ondanks dat het fijn is dat kinderen het dagelijkse leven weer kunnen oppakken, geeft het ook veel zorgen. Ouders maken zich massaal zorgen om de anderhalve-meter-maatregel, het overdreven wassen van handen en op het VO de verplichting van mondkapjes. Daarom heeft een groep professionals samen met vele bezorgde ouders een brief geschreven. Hieronder vind je twee brieven; een brief voor het basisonderwijs en één voor het middelbaaronderwijs.

Tevens vind je hier een begeleidende brief voor alle ouders die daar behoefte aan hebben. Hierin nemen we je mee in de wereld van het onderwijs en de spagaat waarin zij zich momenteel bevinden. We leggen je uit hoe je het beste met scholen in gesprek kunt gaan om zo ook echt gehoord te worden.

Deze brieven zijn bedoeld om te sturen naar de directie van de school waar jouw kinderen les krijgen. Zij zijn wettelijk verplicht een veilige omgeving te bieden voor iedereen binnen de school en op die verantwoordelijkheden worden ze gewezen met deze brieven. Dit doen we vanuit het standpunt dat we gezamenlijk vooruit willen kijken; hand in hand. Veel onderwijsinstellingen voelen zich klemgezet tussen verschillende meningen zowel binnen als buiten de school. Wij willen graag meedenken en de scholen daarbij verzoeken om de genomen maatregelen op korte termijn te heroverwegen, zodat de regels ook de gezondheids-en veiligheidsbelangen van het kind dienen; niet alleen die van de overheid.

Begeleidende Brief
aan Ouders

Modelbrief
Basis Onderwijs

Modelbrief
Voortgezet Onderwijs

Modelbrief
Sportclubs

Hoe kan ik verder helpen?

7 dingen die je kunt doen om je protest stem te laten horen en viruswaanzin.nl te steunen:

 1. Kom naar de demonstratie en/of deel hem met al je vrienden!
  https://www.facebook.com/events/1238938989782375
 2. Teken de petitie “Stop de Lockdown”
  https://voorwaarheid.nl/hoe-kan-ik-helpen/petitie-stop-de-lockdown/
 3. Doneer en steun ons middels een bijdrage groot of klein, zodat we de kosten van juridische procedures met zijn allen kunnen delen https://voorwaarheid.nl/steun-ons-in-deze-belangrijke-missie-en-doneer-een-bijdrage/
 4. Abonneer je op de nieuwsbrief: https://voorwaarheid.nl/nieuwsbrief/
  Hierdoor blijf je op de hoogte, ook in deze tijden van censuur…
 5. Vrienden uitnodigen om lid te worden van onze facebook groep.
  https://www.facebook.com/groups/279939739822045/
 6. Berichten die je interessant vindt delen op je eigen tijdlijn om meer mensen bewust te maken
 7. Ons back-up middel tegen censuur is ons nieuwe kanaal op Telegram. Je kunt je hier eenvoudig voor aanmelden, zodat je altijd op de hoogte blijft! https://t.me/viruswaanzin

Elke steun betuiging, welke en hoe groot of hoe klein dan ook, is van harte welkom en wij danken je voor je inzet! ?

Meld je aan voor de nieuwsbrief