Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Coronasituatie Vietnam – update (5)

Van onze correspondent in Vietnam,  13 september 2021

 

STATISTIEKEN VIETNAM

Totale inwoners: 96 miljoen

GDP (PPP) 2019 totaal: $770.227

GDP (PPP) 2019 per capita: $8,066

Hoofdstad: Hanoi

Politiek: communistisch

 

Actieve bron covid situatie: BRON

Officiële website Vietnam: BRON

 

Disproportioneel


Op het hoogtepunt van  de pandemie – met een dodental van iets meer dan 15.000 op een bevolking van 96 miljoen mensen – bekijkt de communistische partij de mogelijkheid om de economie te heropenen. De propagandamedia hebben de eerste openingsperikelen inmiddels aangekondigd. In het openingsplan  “COVID-19 prevention and economic recovery” wordt de route aangegeven om de economie weer te hervatten. De routekaart start op 15 september 2021 en heeft als einddoel dat vanaf 15 januari 2022 alle activiteiten zullen worden heropend. Uiteraard klinkt dat aantrekkelijk en kijkt iedereen hier naar uit.

Stap voor stap zullen economische activiteiten worden hervat. Dit gaat natuurlijk gepaard met spelregels. Opvallend is dat deze spelregels vergelijkbaar zijn met die van vele andere landen: uiteindelijk gaat het hier ook om het invoeren van een pas. De propagandamedia brengen het met mooie woorden. Vooralsnog gaat het om een pilot met twee soorten passen, namelijk de gele en de groene pas. De gele pas is bij één prik, de groene pas bij twee prikken. Het opvoeren van sociale druk is een tactiek die dus ook hier in Vietnam goed en volledig wordt uitgevoerd. 

Bron: zie afbeelding.

 

Opnieuw uitstel

Zoals gewoonlijk volgt er na presentatie van de plannen uitstel of verlenging. Ook nu is de totale lockdown in Saigon weer verlengd van 15 september tot eind september. De trukendoos van de communistische partij in deze is wat dat betreft consequent. Opnieuw bleek de aankondiging van het openingsplan effectief: mensen zijn massaal prikken gaan halen, want de groene pas staat voor meer vrijheid. Het uitstel is weer een propagandamiddel van de communistische partij: het virus kan zo nog meer bevochten worden omdat er meer tijd is dat de prikken hun werk doen. Ook dit uitstel leidt er extra toe dat mensen de tweede prik halen, want daarmee wordt de groene pas verkregen. De communistische partij spreekt dan ook altijd de waarheid en heeft het beste met iedereen voor. Het is echter duidelijk, dat het niet om de gezondheid van een ieder gaat, maar om de “vrijheid”.

Met het uitstel wordt zichtbaar dat de ontevredenheid onder de bevolking van Saigon groeit. Op diverse manieren komt er tegengeluid, dat vooral gedreven is door honger en financiële nood. Het blijft moeilijk om feiten te vinden in Vietnam, hetgeen kenmerkend is voor communistische staten. Het narratief blijft immers belangrijker dan feitelijke informatie.

Bron: LINK 

 

Vietnam kijkt op naar Israël

Israël is het grote voorbeeld van Vietnam. De communistische partij laat dat uitgebreid weten via de media, ze is er dol op. Israël heeft draconische maatregelen ingevoerd voor haar bevolking en dat heeft indruk gemaakt op de Vietnamese communistische partij. Het valt op dat Pfizer in Vietnam één van de meest prestigieuze injectie statussen heeft en dat Pfizer ook een hoge propagandascore haalt binnen de Vietnamese media. Wat in Israël gebeurt wordt gepresenteerd als dé oplossing in het gevecht tegen corona en daarmee als  de juiste uitweg. Zoals in veel landen ontbreekt ook in Vietnam de dialoog en een weloverwogen bestudeerde afweging van dit alles. Kosten-batenanalyse en risicoanalyse worden gewoonweg niet gemaakt. De communistische partij verschuilt zich verder graag achter de aanpak en maatregelen van andere landen en ook achter de WHO. Sinds kort is Vietnam officieel toegetreden tot het WEF. Het heeft nog heel wat in te halen en zal moeten aantonen dat het gehoorzaam is.

 

Bannen van preventieve middelen en behandelmethodes

Vietnam blijft niet achter op een aantal zaken, zoals het bannen van geneesmiddelen door een officieel verbod op het verkopen van chloroquine, hydroxychloroquine. Zoals overal wordt verkondigd, zijn deze middelen gevaarlijk en zijn hier blijkbaar aantoonbaar studies van. In uitzonderlijke gevallen kunnen deze middelen via doktersvoorschrift worden verkregen en gebruikt. Interessant is dat de vraag naar deze middelen sterk is toegenomen. Hieruit blijkt dat mensen gelukkig zelf op zoek gaan naar informatie, de waarheid en hoe ze ziek worden kunnen voorkomen. Uiteraard was dit niet de bedoeling en heeft Nguyen Tat Dat, hier snel ingegrepen:

Citaat:

Volgens Nguyen Tat Dat, adjunct-directeur van de geneesmiddelenadministratie van Vietnam, is dit geneesmiddel nog niet door het ministerie van Volksgezondheid goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19. Geneesmiddelen met de werkzame bestanddelen chloroquine/hydroxychloroquine zijn geneesmiddelen op recept die alleen mogen worden gebruikt op voorschrift, onder toezicht en onder begeleiding van een arts.

Bron: LINK

 

Verzet tegen het narratief en alternatieve behandelingen

Met kleine stapjes groeit verzet. Er zijn initiatieven van mensen die videos van internationaal erkende artsen en wetenschappers vertalen zoals van bijvoorbeeld Dr Zev Zelenko. Ook zijn er wetenschappelijke onderbouwingen in het Vietnamees en de mogelijkheid om te zoeken naar de waarheid: https://nguyenvantuan.info/2021/08/28/cau-chuyen-i-v-e-r-m-e-c-t-i-n-ivm/.

Dit wordt op eigen initiatief gedaan zoals veel tegengeluid. De beheersing van het Engels is helaas vaak onvoldoende in landen zoals Vietnam. Vertaling draagt dan ook in hoge mate bij aan bijscholing over de situatie, kennis over de gevaren van het injectieprogramma en het meest belangrijke: preventie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief