Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Coviddocumenten bewerkt door het Duitse instituut voor Volksgezondheid

De bewerkte coviddocumenten van Duitsland bieden politieke munitie voor pro-vrijheidpartijen

Door Vertaalteam

Het originele, Engelstalige artikel lees je hier.

Het Duitse instituut voor Volksgezondheid, RKI, heeft 2.500 pagina’s met covidprotocollen van begin 2020 tot april 2021 openbaar gemaakt, maar de documenten waren zwaar bewerkt, vergelijkbaar met staatsgeheimen over hoge diplomatieke of militaire zaken.

Het Duitse online magazine Multipolar heeft een rechtszaak aangespannen om openbaarmaking af te dwingen van de bewerkte gedeelten, die ongeveer een derde van de documenten beslaan, maar de juridische strijd zal lang duren. In de tussentijd heeft Multipolar gepubliceerd wat het tot nu toe heeft ontvangen en de vragen die het oproept blijken politiek explosief.

(Gerelateerd: Documenten van Duitslands instituut voor Volksgezondheid onthullen dat de beslissing tot “lockdown” politiek was en Duitse overheidsdocumenten, verkregen onder gerechtelijk bevel, onthullen politieke beïnvloeding tijdens de covidcrisis)

Het onderstaande artikel is getiteld ‘Waarom werden de coviddocumenten van Duitsland bewerkt?’,  geschreven door de Italiaanse documentairemaker Manfred Manera en gepubliceerd door The Spectator UK.

Er zijn twee soorten Long Covid. De ene is een medisch syndroom, de andere manifesteert zich als een gezonde obsessie – een drang om licht te werpen op wat er tijdens de pandemische crisis is gebeurd.

Te veel vragen blijven onbeantwoord: Waarom kwam Zweden beter uit de pandemie dan andere landen zonder een lockdown te hebben ondergaan? Waarom werden mondkapjes verplicht gesteld terwijl wetenschappelijke studies herhaaldelijk aantoonden dat ze niet nodig waren? Waarom werd er discriminatie ingevoerd tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden terwijl het duidelijk was dat vaccins niet in staat waren om de transmissie van de infectie tegen te houden? En waarom is er sinds de lockdowns zulke hoge oversterfte in Europa?

Dergelijke vragen hebben Multipolar, een klein Duits online magazine, ertoe aangezet om te strijden voor de openbaarmaking van documenten van het Robert Koch Institut (RKI). Het RKI is het prestigieuze Duitse equivalent van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Dit instituut moet de wetenschappelijke basis leveren voor de beslissingen van de Duitse overheid op het gebied van volksgezondheid (en lockdown). Het heeft ook grote invloed op kleinere buurlanden, zoals Oostenrijk, waar de suggesties van het RKI worden beschouwd als de gouden standaard voor het gezondheidsbeleid.

Multipolar heeft geprobeerd te onderzoeken op welke wetenschappelijke gronden fundamentele vrijheden werden ingeperkt, scholen gesloten, lockdowns ingesteld en vaccins opgelegd. Het is vooral verrassend dat deze legitieme nieuwsgierigheid tot voor kort ontbrak bij de grotere Duitse media. Als gevolg van een voortdurende juridische strijd is Multipolar uiteindelijk (tenminste gedeeltelijk) in zijn doelstellingen geslaagd.

In de lente van vorig jaar ontving het de 2500 pagina’s van de covidprotocollen van het RKI, van begin 2020 tot april 2021. Maar de documenten waren zwaar bewerkt – alsof ze staatsgeheimen bevatten over hoge diplomatieke of militaire zaken. Dus heeft Multipolar een tweede rechtszaak aangespannen om openbaarmaking van de bewerkte delen af te dwingen, wat neerkomt op ongeveer een derde van de documenten. Deze rechtszaak vindt volgende maand plaats.

Omdat Multipolar zich realiseerde dat de juridische strijd lang zou duren, besloot het te publiceren wat het tot dan toe had ontvangen. In het licht van deze onthullingen kon de rest van de Duitse pers niet langer zwijgen. Ze lieten hun ongenoegen blijken over het feit dat een zeer klein mediakanaal er met de scoop vandoor was gegaan en deden Multipolar stelselmatig af als behorend tot de “alternatieve media” en “samenzweerderig”. Sinds het begin van de pandemie is dat woord gebruikt om critici zwart te maken en legitieme twijfels de mond te snoeren. Toch weten we nu hoe vaak verklaringen die aanvankelijk als samenzweerderig werden bestempeld, uitermate rationeel bleken te zijn.

In een van de RKI-memo’s, gedateerd maart 2020, staat dat het gezondheidsrisico voor covid verhoogd moet worden zodra (naam weggehaald) goedkeuring geeft. Is deze mysterieuze entiteit een wetenschapper, een politicus? Was de collectieve verhoging van het alarmniveau gebaseerd op harde bewijzen of op iemands mening? Desgevraagd zei het RKI dat het om een interne medewerker ging. Maar als dat zo is, waarom dan die geheimzinnigheid?

Dan, mondkapjes. “Er is geen bewijs voor het gebruik van FFP2-maskers buiten arbeidsveiligheid,” zei het RKI in oktober 2020 – dat wil zeggen, nuttig voor verpleegkundigen, maar niet voor de gehele samenleving. Waarom werden FFP2-maskers dan nog steeds verplicht gesteld door de Duitse overheid? Het zwaarst bewerkte deel van de RKI-documenten betreft het advies over de verschillende vaccins, hun werkzaamheid en aan wie ze moeten worden toegediend. Het geheimhouden van dergelijk advies is niet echt bevorderlijk voor het publiek vertrouwen.

Multipolar vraagt ook om memo’s vanaf het voorjaar van 2021, die mogelijk nog belangrijkere onthullingen bevatten, omdat de vaccinatiecampagne toen op stoom kwam. In die periode was het idee dat vaccins immuniteit gaven – vandaar het idee van vaccinatiepaspoorten. Het verklaart ook waarom veel landen, waaronder Groot-Brittannië, dreigden om niet-gevaccineerd personeel in de zorg te ontslaan. Maar in oktober 2022 vertelde een medewerker van Pfizer tijdens een hoorzitting van het Europees Parlement dat er geen onderzoek was gedaan om te bewijzen dat de vaccins de transmissie zouden stoppen. Volgens de Finse journaliste Ike Novikoff, heeft de voorzitter van de WHO Strategic Advisory Group of Experts on Immunization, Hanna Nohynek, eerder deze maand getuigd tijdens een rechtszitting dat haar regering een negatief advies had uitgegeven over covid-vaccinatiepaspoorten, omdat de prik de transmissie van het virus niet tegenhield. De paspoorten zouden volgens haar een vals gevoel van veiligheid geven.

Dergelijke argumenten zullen waarschijnlijk brandgevaarlijke munitie opleveren tijdens de komende Europese verkiezingscampagnes. De Oostenrijkse Partij voor Vrijheid, die tegen lockdown was, lift mee op de golf van de RKI-documenten en is nu de populairste partij in Oostenrijk in een verkiezingsjaar. Herbert Kickl, de partijleider, eist zijn gelijk op. Zijn algemene boodschap is dat de kiezers de verkiezingen moeten gebruiken om te zeggen dat degenen die de lockdown hebben opgelegd er niet “mee weg mogen komen”. Zijn motieven zijn natuurlijk politiek, maar het is een spel dat iedereen speelt. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, zei eerder dit jaar dat Europa wapens moest aanschaffen, “net zoals we heel succesvol hebben gedaan met de vaccins”. Het is geen analogie die iedereen vertrouwen inboezemt.

Ook in andere landen worden pogingen ondernomen om licht te werpen op wat er is gebeurd. Het Britse covidonderzoek is ontworpen om in een uiterst traag tempo te verlopen (het zal in 2027 verslag uitbrengen), maar in Italië is onlangs een parlementaire onderzoekscommissie over de pandemie van start gegaan. Volgende maand zal een hoorzitting van het Amerikaanse Congres worden bijgewoond door Peter Daszak, voorzitter van de EcoHealth Alliance, de NGO die vanaf het begin een centrale rol heeft gespeeld in de controverse over de oorsprong van het virus in een laboratorium. Een hypothese die in eerste instantie luidkeels werd afgedaan als een samenzwering, lijkt nu steeds aannemelijker.

De inmiddels overleden Nobelprijswinnaar Luc Montagnier verklaarde in de eerste weken van de pandemie dat het virus uit een laboratorium in Wuhan kwam. Hiervoor werd hij alom bestempeld als een complotdenker. “De waarheid overwint uiteindelijk altijd,” zei hij steeds. “Maar ze [de waarheid, red.] neemt de trap, niet de lift.” De wereldwijde covidonderzoeken kunnen zijn gelijk opnieuw bewijzen.

Kijk op Spectator TV hoe Dr. Jay Bhattacharya en Dr. Sunetra Gupta enkele van de leugens onthullen die tijdens de pandemie zijn verteld:
China’s spies & Covid lies – The Week in 60 Minutes | SpectatorTV

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief