Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

De ontwikkelingen omtrent corona in Vietnam

Verslag van onze correspondent in Vietnam, juli 2021

Vooraf

Statistieken:

Totale inwoners: 96 miljoen

GDP (PPP) 2019 totaal: $770.227

GDP (PPP) 2019 per capita: $8,066

Hoofdstad: Hanoi

Politiek: communistisch

Officiële website ministerie van gezondheid Vietnam: BRON

Officiële website Vietnam: BRON

Propaganda mediakanaal Vietnam: BRON

Latest update on Saigon: BRON

Situatie Vietnam

Zoals overal is ook de situatie in Vietnam onbegrijpelijk. Evenals ieder jaar zijn er weer de welbekende seizoenen, ook in Zuidoost Azië is er een winterseizoen of beter gezegd de “moesson-/regenperiode”. Deze brengt de welbekende griep met zich mee. Dat verklaart waarom er stijgende cijfers zijn die nu vertaald worden als coronacases. In Vietnam zijn er totaal 30.000 cases waarvan 16.000 in Saigon, gemeten sinds de meest recente uitbraak eind april. De communistische partij in Hanoi heeft voor Saigon strengere maatregelen uitgeroepen, die direct zijn opgevolgd. Met officieel iets meer dan 8 miljoen inwoners en op het moment 16.000 cases – dus een percentage van 0.19% cases – wordt Saigon een strengere lockdown opgelegd dan in 2020.  En hierbij gaat het nog niet eens om overledenen, dit zijn er ‘slechts’ 114 sinds het begin van 2020.

Met alle gevolgen van dien en zonder een relevante onderbouwing wordt de stad op slot gegooid en gaat de propagandamachine in volle vaart verder met haar angstcampagne. Kenmerken van deze strenge lockdown zijn het beperken van inkomend en uitgaand verkeer van Saigon, delen van de stad zijn afgesloten (zie foto hiernaast), reizen met openbaar vervoer en taxi’s zijn verboden er wordt alleen maar vanuit huis gewerkt. Degenen die deze regels niet naleven krijgen hoge boetes. De politie alsmede partijorganisaties handhaven streng, er is sprake van massatesten, vaccinatiepromotie en -dwang.

Opvallend is dat deze tweede, strengere lockdown in Saigon gepaard gaat met het actiever organiseren van testen. De communistische partij voert een landscampagne met als grootste focus de steden om meer mensen te testen, zodat meer cases gevonden worden. Dit was voorheen totaal anders, waarbij in Vietnam massatesten niet werden uitgevoerd.  Dat verklaart ook waarom er in Vietnam geen cases zijn die dit coronaverhaal onderbouwen. Dit in tegenstelling tot Europa en met name Duitsland, waar de regel geldt: hoe meer testen, des te meer cases. Ook is nu duidelijker te merken dat de propaganda agressiever wordt, er wordt meer herhaald.

De communistische partij heeft reizen en verplaatsen van personen verder beperkt. Tijdens deze tweede strengere lockdown zijn er checkpoints ingezet die reizen beperken, zelfs binnen de stad. Uiteraard is vrijheid in een communistisch systeem relatief en behoren checkpoints historisch gezien tot het gewone dagelijkse leven. Ook vandaag de dag zijn de checkpoints (zie foto) nog fysiek aanwezig als je de steden verlaat. Deze zijn nu dus weer in gebruik. Daarnaast heeft de communistische partij ook nog extra afgekondigd, dat restaurants (die al gesloten waren) ook geen eten voor “take away” meer mogen maken en levering van deze maaltijden ook verboden is. Wat wel mag is naar de supermarkt. Dit zijn uiteraard de grotere ketens die geselecteerd zijn door de communistische partij. De kleinere ondernemers zijn gesloten in verband met besmettingsgevaar.

Ook heeft de communistische partij middels een brievencampagne haar stem bereikt tot de voordeur van huishoudens. Er bestaat een zogenaamde 5K campagne, dat staat voor: 1 – Masks, 2 – Disinfection, 3-Distance, 4 – No gathering, 5 – Medical declaration. Deze brievencampagne is om iedereen er nogmaals aan te herinneren, dat het met elkaar gedaan moet worden, iedereen de regels goed in acht moet nemen en dat er gestuurd moet worden op promoten van testen, injecteren en regels. De herkenbare socialistische woordkunst – solidariteit, het volk, de partij – is overal herkenbaar. Vooral opvallend is dat deze brief retorisch geschreven is en er vooral geen feitelijke informatie wordt geven.

BRON: green form (onderaan als bijlage toegevoegd, machine vertaling Engels)

Mensen volgen of mass surveillance

De omstreden app BlueZone is volgens het propagandakanaal VNexpress MIO 40 keer gedownload. De app wordt gebruikt om jezelf en de omgeving te beschermen tegen corona, althans dat doen ze de mensen geloven. Deze tweede lockdown heeft ook meer technische aspecten: er wordt meer gepropagandeerd met het gebruiken van QR-codes en de Bluezone applicatie. Het initiatief is er, de uitvoering ervan is echter nog niet volledig uitgerold en een groot deel van de Vietnamese bevolking heeft geen smartphone. De grote steden in Vietnam beschikken over een surveillancesysteem, wat verder wordt uitgebreid de komend periode. Uiteraard kun je in Vietnam alles in twijfel trekken en ligt de relatieve waarheid in het midden. Wanneer je in persoonlijke gesprekken vraagt of mensen deze app hebben gedownload, is het antwoord vrijwel altijd nee. Diegenen die ja zeggen gebruiken deze niet, omdat ze het ook niet vertrouwen. De download van de app wordt afgedwongen door werkgevers. Wat ook opvalt is dat de buitenlanders, de niet-Vietnamese inwoners, gehoorzamer zijn en meer overtuigd zijn van deze coronasituatie en het stimuleren ervan.

Politiek en economie

Sinds kort heeft het WEF (World Economic Forum) haar partners bijgewerkt en is Vietnam toegevoegd als new champion. Vietcombank en Vingroup zijn grote monopolisten volledig onder gezag van de communistische partij. Dit een fantastisch voorbeeld van echt stakeholder kapitalisme.
Vietcombank is de grootste bank en Vingroup is een mezzanine holdingstructuur waaronder meerdere holdings vallen die actief zijn in retail, real estate, pharma en technologie.
Vingroup is een belangrijke partner voor het WEF aangezien zij een groot deel van essentiële industrie beheert. Tot voor kort is de richting van Vingroup gewijzigd naar het maken van elektronica zoals Vinfast, scooters, en ook mobiele telefoons zoals Vnsmart. De aankopen van auto’s en scooters worden gepropagandeerd met subsidies en aantrekkelijke voordelen. Dat Vietnam als champion wordt binnengehaald bij het WEF was te verwachten. Nadat deze gepubliceerd zijn, valt het op dat er politiek gezien strenger wordt opgetreden met lockdowns en andere bizarre maatregelen tot gevolg. Het is moeilijk aan te geven wat de exacte economie doet, aangezien de reële economie zichtbaar verslechtert. Veel panden – zelfs straten – zijn leeg, staan te koop of te huur. Bedrijven sluiten en er is meer leegstand van kantoorpanden dan voorheen. De hotel- en horecasector zijn dit jaar het hardst getroffen. Daar bovenop wordt al besproken dat het schiereiland Phu Quoc een vaccinatie paspoort gaat krijgen. Dit gaat nu in een pilot fase om zo het “toerisme” weer op gang te krijgen, wat dat ook mag betekenen.

Wat duidelijk is en blijft, de communistische partij heeft de mensen al vanaf school aangeleerd te gehoorzamen. Zoals in de Sovjetunie is de religie vervangen door de partij. Daarom is deze situatie in Vietnam makkelijk te hanteren door de partij. Veel mensen weten niet beter en worden in de greep gehouden van de corona-angst, het gevaar en de maatregelen. Er is een andere groep, meer underground, die wel doorheeft wat er gaande is. Deze bestaat uit ondernemers, bereisde mensen en jongeren die meerdere talen beheersen.

Vietnam doet, net zoals China, haar uiterste best om vooruitstrevend te zijn, maar de realiteit is totaal anders.

Bijlage, green pass
Letter urging the people of Thu Duc City to agree to prevent and control the Covid19-epidemic

Dear all people, officers and soldiers of Thu Duc city!

Since the outbreak of the epidemic, Thu Duc city has had many drastic solutions of the entire political system in the area; thu Duc city’s epidemic prevention and control plans are evaluated, properly assessed and implemented seriously, focusing on strictly implementing Directive No. 10/CT-UBND of June 19, 2021 of the People’s Committee of Ho Chi Minh City on tightening and strengthening measures to prevent and control the Covid-19 epidemic.

However, up to this point, the number of infected people in Thu Duc city is still increasing, very complicated developments, there are many outbreaks, the risk is still very high, the epidemic has occurred to anyone, anytime and anywhere when we subjectively neglect , caught out of vigilance and irresponsible in the prevention and control of this dangerous epidemic, especially focusing on many cases of infection in some companies in high-tech park, Linh Trung export processing zone, many cases arise in communities, apartment complexes, hostels, related to traditional markets … and there is also the possibility of further increases if we do not trace, quickly implement epidemiological measures, zoning, extinguishing and take other drastic measures to control in time. The reason is that the strain of delta virus spreads too quickly, stronger than before, while Thu Duc city with a large population, concentrated many populations due to the clusters of export processing zones, industrial parks, high-tech parks, national university zones; it is bordered by Dong Nai and Binh Duong provinces; There is Thu Duc market, Truong Tho port, Cat Lai port, Phu Huu port, Phuoc Long ICD port and many apartment complexes, hostels …, so the prevention and control of epidemics needs the support of all people in Thu Duc city.

With the motto“Urgent – Speedy – Drastic – Synchronization – Proactive“, thu Duc City Epidemic Prevention Steering Committee recommends all residents and staffs, party members, members and members agree and work together with the Party Committee – Thu Duc City Government, do notneglect, subjectively, very calmly, with peace of mind, trust, support measures to prevent covid-19 epidemic under the 5K guidance of the Ministry of Health: Masks – Disinfection – Distance – No gathering –Medical declaration , especially wearing masks in public and workplaces, limiting going out if not really necessary. people over 60 years old stay at home full-time, limiting visits to medical examination and treatment facilities unless absolutely necessary. Do not gather more than 03 people in public places, outside of work, schools, hospitals and require a minimum distance of 2m between people and people in public places. Each citizen should raise awareness in the prevention of Covid-19 to limit the number of infections in the community and quickly repel the epidemic. Focus all resources to serve the prevention and control of epidemics, timely support for the forces on the front line who are performing the task of prevention and control of epidemics, are struggling day and night to face difficulties, dangers, working devotedly, forgetting to discharge themselves, for the people to serve.

At the same time, Thu Duc City Leaders called on people, officials, civil servants, public employees, officers and soldiers of the armed forces, mass organizations, religious organizations, agencies, units, businesses and workers in Thu Duc city to work together. , together, continue to perform well the tasks and solutions set out to control the pandemic with the spirit:

– Always ready “anti-epidemic as anti-laundry“.

– Each resident of Thu Duc city is a soldiers on the front of epidemic prevention and control.

– Each branch, branch, association, association, covid-19 prevention group in the community is the core, a solid spiritual and material base, taking care of supporting relatives and compassion for people to overcome difficulties.

– Promote the sense of responsibility, dysdysir, creativity and efficiency of the Steering Committee for epidemic prevention and control in 34 wards under the motto “5 on the spot”; closely coordinate between departments, branches and unions of Thu Duc city in the prevention and control of epidemics.

– Organize the good implementation of extensive screening sampling in the community; promote the communication of vaccination policies against Covid-19; continue to successfully implement the dual goal: both fight the epidemic, produce and ensure social security in the area.

Thu Duc city leaders greatly appreciated the effort of the political system and the people of Thu Duc city in the prevention of epidemics during the past time; at the same time, we believe that, with the efforts of both the political system and the People of Thu Duc City, with the spirit of solidarity of millions of people as one, through the will and action, promote the resilient will of the people of Thu Duc in the fight against the unpredictable dangerous Covid-19 epidemic in the future. , we will definitely win, protect the health of the community, continue socio-economic development, ensure a peaceful life for the people of the city.

respect.

Thu Duc City, July 4, 2021

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief