Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Duitsland: Politie pleit voor minder beperkingen op het Recht van Vergadering

Gesundheit: Polizei für weniger Einschränkungen im Versammlungsrecht | ZEIT ONLINE

28 december 2021

 

Wilsdruff – Tegen het decor van massale coronaprotesten en afnemende besmettingscijfers pleit de politievakbond in Saksen ervoor de beperkingen op het Recht van Vergadering te beëindigen.

Gezien de zich wekelijkse herhalende demonstraties en de daaruit voortvloeiende noodzakelijke politie-inzet, ontstaat het gevoel “dat de politie wordt misbruikt als vervanger van politiek verschil van mening”, verklaarde vakbondsvoorzitter Hagen Husgen afgelopen dinsdag. “Maatschappelijke onvrede los je in principe niet op door de politie er op af te sturen.” Daarom moet er gekeken worden naar het nut en de wenselijkheid van de beperkingen op het Recht van Vergadering.

In Saksen zijn volgens de huidige coronamaatregelen alleen stilstaande samenkomsten met maximaal tien deelnemers toegestaan. Deze regel wordt regelmatig overtreden door tegenstanders van de coronamaatregelen, die vooral op maandagavond door de Saksische steden paraderen, soms in optochten van enkele honderden mensen. Maandagavond nog waren er rellen in Bautzen, waarbij twaalf politieagenten gewond raakten.

Volgens de politievakbond moet de politie door middel van realistische wet- en regelgeving in staat worden gesteld zich te concentreren op gewelddadige incidenten die door extremisten worden uitgelokt. “Maar het mag niet de taak van de politie zijn om met politiemiddelen een einde te maken aan een breed en op straat zichtbaar protest, zolang het vreedzaam is, enkel en alleen omdat de politiek dit meningsverschil aan de politie heeft uitbesteed”.

Meld je aan voor de nieuwsbrief