Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Onafhankelijkheidsdag in Brazilië

Van onze contactpersoon in Brazilië


Op 7 september is Onafhankelijkheidsdag gevierd in Brazilië. Een nationale feestdag, met dit jaar een extra grote opkomst vanwege de noodzaak voor een zichtbare steunbetuiging voor president Bolsonaro. De president hield eerst een toespraak in Brasilia, de kleine afgelegen hoofdstad ver van de kusten waar de regering is gevestigd. De mensen kwamen van heinde en ver om naar hem te luisteren. Later die dag volgde een toespraak in São Paulo, ook daar was het bomvol. In alle grote steden zijn deze dag miljoenen mensen in geel en groen de straat opgegaan om Bolsonaro hun steun te betuigen.Corruptie

De massale opkomst van deze miljoenen mensen was vooral gericht tegen de corruptie en niet direct tegen de coronamaatregelen. Bolsonaro is voor vrijheid en democratie, maar de media en de corrupte rechters werken hem tegen. Volgend jaar oktober zijn er verkiezingen. De regering Bolsonaro wil zoveel mogelijk transparantie en wil daarom het stemmen via stembiljetten laten verlopen. Het Hooggerechtshof ligt hier echter dwars.

 

Coronamaatregelen

President Bolsonaro is tegenstander van de coronamaatregelen zoals die over grote delen van de wereld worden opgelegd door regeringen. Het Hooggerechtshof heeft hem daarom de verantwoordelijkheid voor het coronabeleid afgenomen. Deze is overgedragen aan de gouverneurs en burgemeesters. 

Twee dagen na Onafhankelijkheidsdag (09-09), zijn er nog steeds mensen aanwezig. Opmerkelijk is dat de politie niet hard ingrijpt, ook wanneer de betogers op de weg zitten om het verkeer tegen te houden. Wanneer de laatste mensen vertrokken zijn, zullen de vrachtwagenchauffeurs in het hele land met stakingen beginnen om af te dwingen dat het Hooggerechtshof vertrekt. Maar als Bolsonaro dit actief steunt, dan is de kans groot dat de oppositie zal vergaderen om een impeachment-proces te starten. Het is dus erg lastig, deze mensen pakken elke gelegenheid aan om te proberen de president buitenspel te krijgen.

De lokale media vermeldden een opkomst van ca. 125.000 deelnemers. De leugen regeert.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief