Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Reis naar Berlijn via de organisatie ‘Honk for hope’

Reis naar Berlijn via de organisatie ‘Honk for hope’, een associatie van meerdere busmaatschappijen.

Het belangrijkste in het kort:
– Het betreft hier alleen de reis, overnachtingen zijn niet inbegrepen.
– Je kan boeken voor een eendagstrip of voor drie dagen.
– Je meldt je aan voor een opstapplaats en betaalt. Je deelname wordt daarna bevestigd.
– De routes van bussen worden bekend gemaakt zodra er genoeg aanmeldingen zijn.
– In principe wordt elke opstapplaats aangereden, ookal is er maar 1 reiziger.
– Annuleren is onder voorwaarden mogelijk. Hiervoor refereer aub aan de gebruikersvoorwaarden (AGBs) [1] van de busmaatschappij.

Disclaimer: Viruswaarheid is geen partij in de transactie, wij informeren slechts over een van de mogelijkheden voor de reis. Bij problemen of vragen word je verzocht contact op te nemen met de reisorganisatie.

Met de reisorganisatie is afgesproken om ongeveer 1 week van te voren zoveel mogelijk routes bekend te maken zodat voor iedereen duidelijkheid ontstaat.
Als gevolg hiervan verzoeken wij iedereen vriendelijk om tot en met donderdag 20 augustus een boeking te doen.
Het mag uiteraard ook later, maar ten behoefte van de coordinatie geldt: Hoe eerder hoe beter.

Eendagstrip:
– Aankomst Berlijn 29.08. tegen 10:00.
– Vertrek uit Berlijn 29.09. tegen 22:00.
Kaart met de opstapplaatsen en prijzen: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1LM7uwg-GlcLDzaMvJZT8v6VMFpxqOPRs&usp=sharing
Aanmelding eendagstrip: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFnyHfnu_VsXhsz38JK-lx8Fl2EwaSptwzs6PMK9dnW-mplw/viewform

Driedagenreis:
– Aankomst Berlijn 28.08. tegen 20:00.
– Vertrek uit Berlijn 30.08. tegen 14:00.
Kaart met de opstapplaatsen en prijzen: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1r7qf4jzV3ew-CY1hGmhqLijEMLo5xYgg&usp=sharing
Aanmelding driedagenreis: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSds_-RF9RfQVfoSOV9wVMAI4L_n8j8qeNko6CQMQpbJh_iRXQ/viewform

Lees het formulier goed door en vul de velden in. Er kunnen meerdere plaatsen worden geboekt per boeking en er kunnen alternatieve opstapplaatsen worden opgegeven.
De exacte tijden en routes zullen later bekend worden gemaakt. Er moet in ieder geval wel gerekend worden met een reis met een duur van minstens 5 of 6 uur, of langer afhankelijk van de opstapplaats in Nederland.
Voorlopig is het de bedoeling dat in Berlijn de bus op drie plekken stopt. Een van die plekken zal sowieso vlakbij Berlin Hauptbahnhof zijn, van waaruit middels het plaatselijk OV eventueel verder gereisd kan worden.

Hier zijn nog enkele belangrijke punten vanuit de reisorganisatie (letterlijk vertaald). We raden aan hier kennis van te nemen alvorens een boeking te doen.

1) Aan de hand van de binnenkomende aanmeldingen, wordt gekeken welke opstapplaatsen daadwerkelijk bediend worden en welke niet. Het formulier heeft aan het eind het veld “Alternative Abfahrtsorte” (alternatieve opstapplaatsen).
Vooral bij kleine plaatsen is het gewenst dat men een grotere plaats opschrijft om op te stappen (graag ook meer) voor het geval je ideale stad niet genoeg aanmeldingen heeft.

2) De precieze vertrektijden voor elke stad kunnen we eerst bekendmaken, wanneer duidelijk is, welke steden bediend worden en welke niet. De tijden zullen ongeveer op 22.08.2020 bekend worden gemaakt.

3) Bel ons s.v.p. niet, waar het ook maar om gaat. De telefoon is niet efficiÎnt, zaait alleen maar verwarring en helpt niemand verder. Als je 24 uur voor vertrek nog niet het adres van je opstapplaats hebt gekregen per email, dan is dat wel een rede om op te bellen. Anders niet. Voor alle vragen rondom de reizen, is er de chatgroep https://t.me/honkforhope_allianz waar men je graag verder helpt (in het Duits).

4) De bevestigingen komen via http://www.bubba.at/, de Busboekssoftware van City Tours Ondernemensgroep. Correspondentie komt mogelijk echter ook van de domeinen kaden-reisen.de, citytours-germany.com, citytours-europe.com, honkforhope.de, honkforhope.eu, akiss.media -> al deze domeinen horen bij onze organisatie. Andere niet. Ook hier: Svp niet opbellen. Alles staat hier.

5) Het meenemen van voorwerpen: Trolleys en koffers JA. Vouwbare rolstoelen JA. Honden, katten, papegaaien, wurgslangen, sprinkhanen, getrainde vlooien en alle andere huisdieren: NEE. Blindegeleidehonden: JA.

6) Gedragsregels in de reisbus: Gordelplicht, diverse hygiene-regels zoals mondkapjesverplichting (uitzonderingen toegestaan), geen partijpolitiek voeren (geen leden werven, strijdliederen zingen, handtekeningen verzamelen, legale of illegale partijlogos laten zien, …).

7) Speciale wensen of special bussen: S.v.p. in de chatgroep https://t.me/honkforhope_allianz dit aanspreken, hier zal men je verder kunnen helpen.

8) Er zal een vrijwillige enquÍte worden gehouden in de bus om meer te weten te komen over de achtergrond van de reizigers. Dit dient als doel om met hulp van representatief onderzoek en data demonisering in de toekomst aan het adres van de demonstranten tegen te gaan. Neem de tijd, een paar vragen te beantwoorden – hoeft niet perse allemaal maar natuurlijk hoe meer hoe beter. Nogmaals: Het is vrijwillig.

9) Aub niet opbellen. Aub niet opbellen.

De reisorganisatie verheugt zich op jullie en dankt ervoor, dat jullie voor een reis met de bus kiezen. Jullie ondersteunen daarmee een branche dat door de coronamaatregelen hard is geraakt, en door de regering is “vergeten”. Jullie dragen bij aan het overleven van de branche en het redden van traditionele bedrijvigheid en familieondernemingen uit de middenklasse.

Nog enkele slotopmerkingen van onze kant:
– Het is verplicht om een geldig identiteitsbewijs of paspoort mee te nemen.
– Een reisverzekering is aanbevolen.
– In Duitsland heerst een mondkapjesplicht in het OV, stations en alle winkels. Toegestaan is echter elke vorm van mond-neus-bedekking zoals sjaals, bandanas en ook medische mondkapjes. Neem iets mee voor de busreis.
– Vanaf 8 augustus is elke reiziger naar Duitsland vanuit een risicogebied verplicht om bij aankomst een PCR-test te ondergaan. In de Benelux zijn op dit moment alleen Luxemburg en Antwerpen risicogebieden.
– Aansluitend op het vorige punt: De bus kan hiervoor steekproefsgewijs worden aangehouden.

Gemeinsam st‰rker. #honkforhope
Website Honk For Hope: https://www.honkforhope.eu

[1] AGBs: http://www.citytours-europe.com/deutsch/agb-gesamt.pdf

Meld je aan voor de nieuwsbrief