Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Coronasituatie Vietnam – update (2)

Van onze correspondent in Vietnam, 24 augustus 2021

Machtswissel 

Vietnam beleeft het meest bizarre lockdowndieptepunt, afgekondigd door Steering Committee for COVID. Middels deze extreme maatregelen, vinden opvallende gebeurtenissen plaats. De herkozen burgemeester Nguyen Thanh Phong is ineens vervangen door Phan Van Vinh, waar de oorzaak van zijn vervanging het zogenaamde “covid beleid” zou zijn, volgens officiële persberichten. Nguyen Thanh Phong zou minder meegaand zijn in het “covid beleid” zoals bedacht in het Noorden, Hanoi. Er is en blijft een duidelijk conflict tussen het strengere communistische Noorden en het vrijere en commercieel sterkere Zuiden. In het noorden ligt Hanoi en in het zuiden ligt Saigon, of zoals het Noorden de stad  liever noemt: Ho Chi Minh City. 

Er komt veel druk vanuit Nguyen Phu Trong, secretaris-generaal, die een belangrijke toespraak hield waarin hij de regering richting gaf en taken toekende voor de periode 2021-2026. Agendapunten zijn “Socio-economic development”, “2025-2030”, “build a number of modern services”: 

Citaat:

Het doel is om het volksleger, de volkspolitie van de revolutie, regelmatig, elitair en stap voor stap modern op te bouwen en dit spoedig te concretiseren en met succes uit te voeren. Tegen  2025 moet een slank, sterk leger opgebouwd zijn; tegen 2030 moeten moderne diensten, takken en strijdkrachten opgebouwd zijn. 

Dit komt dus neer op het versterken van de politie en legermacht en het continue monitoren van de bevolking – dit is in eerdere berichten al vaker genoemd. 

Daarnaast is er vandaag het bezoek van de vicepresident van Amerika, waarbij er nog extra nadruk wordt gelegd op het injecteren. Er worden nieuwe inkoopafspraken gemaakt waarbij producenten Moderna en  Pfizer 80 miljoen injecties leveren, tot 2022. 

Citaat:

Tijdens het bezoek besprak Harris met de leiders van Singapore en Vietnam een aantal kwesties  van gemeenschappelijk belang, waaronder regionale veiligheid, de wereldwijde reactie op de Covid-19-pandemie, klimaatverandering en gezamenlijke inspanningen om een op regels  gebaseerde internationale orde te bevorderen. 

Het lijkt erop dat covid goed uitkomt: opvallend kort achter elkaar vindt er een machtswisseling plaats in  het zuiden, waar militair ingrijpen gedirigeerd is vanuit Hanoi, alsmede ook een geagendeerd staatsbezoek. 

Onduidelijke officiële informatie 

Er is veel interesse vanuit de WHO, COVAX en Gavi alliance in het injectieprogramma van Vietnam. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen omtrent het beleid en ook lokaal produceren waarover eerder gerapporteerd.  

Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) vertegenwoordiger Dr. Kidong Park in Vietnam:

Citaat:

“Vietnam’s huidige gezondheidszorg staat onder enorme druk als gevolg van de toename van het aantal Covid-19 gevallen. Er is nog veel werk aan de winkel en de komende weken zijn van cruciaal belang om de recente uitbraken in te dammen,” bevestigde Dr. Park. 

Ziekenhuizen zouden onder extreme druk staan, volgens bronnen en het algemene nieuws. De reguliere propaganda media zaait alleen maar angst en blijft weg van concrete informatie over echte ziekenhuisopnames in Vietnam. Wat opvalt is als er lokaal gezocht wordt op de zoekterm: bên trong bệnh viện dã chiến (binnen in een noodziekenhuis) dat er opvallende informatie naar boven komt, met vooral dezelfde plaatjes die gebruikt worden door de diverse media kanalen met vooral voorbereiding, blauwe pakken en lege bedden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief