Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Coronasituatie Vietnam – update (3)

Van onze correspondent in Vietnam, 26 augustus 2021 

 

In het kader van de uit de hand gelopen coviduitbraak in het Zuiden van Vietnam -Saigon- heeft de Amerikaanse vicepresident middels haar bezoek, 1 miljard USD commitment gedaan voor onder andere:

 

 

Citaat

De premier bevestigde dat de Vietnamese regering altijd bereid is de voorwaarden te scheppen voor Amerikaanse bedrijven om op gunstige wijze zaken te doen in Vietnam en de VS aan te moedigen en te bevorderen. Volgens de premier is van Amerikaanse bedrijven te verwachten dat zij de voorwaarden scheppen voor Vietnamese bedrijven met potentieel en sterke punten om te investeren in sectoren waar de vraag naar is (zoals de plannen van Vingroup om te investeren in elektrische voertuigen en batterijen). Elektrische voertuigen, met een investering van meer dan 1 miljard USD om bij te dragen tot het creëren van evenwicht in de bilaterale investeringen en handel.

Bron: LINK

 

Vingroup

Het beruchte investeringsbedrijf Vingroup is onlangs als “new champion” gehonoreerd binnen het WEF. Dit is een perfect voorbeeld van het zogenaamde “WEF-stakeholder capitalism”, Vingroup is een groot staatsbedrijf – wat perfect aansluit bij het WEF-corporate state visie. Uiteraard zijn dit duidelijk overheidsinitiatieven, waar investeringen rijkelijk vloeien.

 

CDC in Hanoi

Andere ontluisterende ontwikkelingen zijn het officieel openen van het Amerikaanse CDC kantoor in Hanoi, door de Amerikaans vicepresident.

 

Citaat:

“Met als doel de COVID-19-pandemie te voorkomen en de reactie op andere epidemieën in de toekomstige te ondersteunen, is een symbolische stap voor de langetermijnverbintenis van de Verenigde Staten in Vietnam, alsook in Zuidoost-Azië en de Indo-Pacifische regio in het algemeen.”

Bron: LINK

 

Nogmaals, naar aanleiding van iets meer dan 5000 positieve cases per dag en totaal iets minder dan 7500 doden sinds 2020, op een totaal van meer dan 10 miljoen mensen in Saigon – is het blijkbaar noodzakelijk dat de het Amerikaanse CDC nu een regionaal kantoor gaat openen, om toekomstige pandemieën en virussen tegen te gaan. Dit gaat opvallend in lijn met het initiatief van de communistische partij, om lokaal injecties te gaan produceren. Het jonge bedrijf Nanogen wordt door de communistische partij zichtbaar gemaakt. Het is moeilijk in Vietnam te achterhalen wat de eigenaarsstructuren en investeringen zijn, maar duidelijk is dat een kleine groep binnen de communistische partij en aangesloten families er betrokken bij zijn. 

Lees meer:  Son Kim Group.

Meld je aan voor de nieuwsbrief