Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Reactie Viruswaarheid rondom Reiner Fuellmich

Advocaat Reiner Fuellmich vertrok begin deze maand bij de Corona-Ausschuss. De reden hiervoor is dat de advocaat geen duidelijkheid kan verschaffen over de maandelijkse betalingen aan zijn kantoor van ruim € 30.000. Dit is in strijd met de verklaring op de website dat de commissieleden hun werkzaamheden onbezoldigd verrichten.

Daarnaast speelt de kwestie rondom een terugbetaling van een tijdelijk bij de advocaat gestalde € 700.000 en het uitblijven van de door hem twee jaar geleden aangekondigde collectieve actie in de Verenigde Staten tegen Christian Drosten, de Duitse Jaap van Dissel. Ook hiervoor ontving Fuellmich een groot aantal betalingen van procesdeelnemers. De Corona-Ausschuss heeft hierbij geen betrokkenheid.

Indien donatiegelden misbruikt werden dan keuren wij dit vanzelfsprekend af maar wij nemen geen inhoudelijk afstand van de op de website gepubliceerde interviews met Fuellmich. De advocaat wist de huidige problemen altijd weer op een treffende en scherpe manier te verwoorden.

De gebeurtenissen benadrukken dat wij ook kritisch moeten blijven op de mensen die aan onze zijde strijden. We mogen echter niet uit het oog verliezen dat de Corona-Ausschuss afgelopen jaren enorm belangrijk en onmisbaar werk verrichtte en in staat was om wereldwijd een geluid te verspreiden dat niet gehoord mag worden.

Vivienne Fischer en Wolfgang Wodarg zetten hun werkzaamheden met volle energie voort zodat de vrijdagse uitzendingen in de toekomst te zien blijven. Voorts zijn stappen ingeleid om de donatiegelden bij Fuellmich terug te halen. Wij zetten de samenwerking met de Corona-Ausschuss voort en gaan ervan uit dat deze aangelegenheid op een behoorlijke wijze opgelost wordt.

Stichting Viruswaarheid.nl.

Rotterdam, 24 september 2022.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief