Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

JURIDISCH
RECHTVAARDIGHEID

Juridische artikelen
Veel gestelde vragen
Is Covid-19 echt?

Ja er is een virus uit de familie van coronavirussen dat voor zwakkeren gevaarlijk kan zijn. Het is belangrijk voor ouderen en zieken te zorgen zoals elk jaar tijdens het griepseizoen. Goed ventileren, en vooral stress vermijden en naar buiten de zon in. zie maurice.nl

Kan ik iets doen om mijn immuunsysteem te versterken?

De menselijke afweer bestaat niet slechts uit antilichamen. Onze afweer wordt voor een groot gedeelte gevormd door een niet specifiek deel. Dit deel kun je versterken door gezond te leven en vitamine C en D en zink te supplementen.

Meer info:
zelfzorgcovid19.nl

Wat zijn Aerosolen?

Een aerosol is een colloïdaal mengsel van stofdeeltjes of vloeistofdruppels in een gas. Hun grootte is in de orde van 0,2 tot 200 micrometerWolken en mist zijn voorbeelden van een aerosol; zij bestaan beide uit zeer kleine druppeltjes water in lucht. Een voorbeeld van een aerosol die bestaat uit vaste deeltjes is rook. Een aerosol met vaste deeltjes kan ontstaan uit natuurlijke bronnen, zoals zand of zeezout, of door menselijke activiteiten, bijvoorbeeld roet.

Hoeveel geld heeft het coronavirus/lockdown mij nu al gekost?

De uitgaven die door de overheid zijn gedaan bedragen omgerekend € 4000,- per Nederlander.

Wat is het PIENTER-onderzoek?

Het PIENTER-onderzoek is een bloedonderzoek uitgevoerd het RIVM op bloedmonsters waarbij er een testgroep is gebruikt die representatief is voor de NL bevolking. Bij het onderoek wordt vooral gekeken naar de specifieke anti-lichamen tegen een bepaald virus. Aangezien het immuunsysteem veel meer onderdelen bevat kan je eigenlijk zeggen dat dit onderzoek kijkt naar de vaccinatie efficientie en niet naar de weerstand tegen een bepaald virus. Het is dus eigenlijk een vaccinonderzoek.

 

Meer info: 
https://www.rivm.nl/pienter-onderzoek
https://www.rivm.nl/pienter-corona-studie

Wat onderzoekt het Sanquin onderzoek naar antilichamen?

Net als bij het PIENTER corona-onderzoek kijkt dit onderzoek naar de aanwezigheid van specifieke antilichamen tegen een bepaald virus. Het is GEEN representatief onderzoek, want de testpersonen zijn bloed donoren en dus niet representatief voor de gehele bevolking. Ook hier wordt er niet gekeken naar de immuniteit tegen het virus maar naar een specifiek onderdeel ervan.

Wat is herd immunity (Groepsimmuniteit)?
Bij een bepaalde graad immuniteit in een groep kan het virus zich niet verder uitbreiden omdat er geen hosts meer zijn om te besmetten. Het idee dat 100% van de bevolking besmet kan raken is vooral fictief, want het is nog nooit voorgekomen, bij welk virus dan ook en zeker niet bij aerogene virussen die zich makkelijk verspreiden en in de kortste keren endemisch worden. De geschatte graad van mensen die het sowieso niet krijgen is 60-80%. zie artikelen immunologie
Wat is er mis met de PCR test?

Deze tests geven een relatief hoog percentage false positives, zowel technisch als systemische als dat andere virussen ook een positieve kruiseactie geven. Bovendien is het geen klinische diagnose want hiervoor zijn er CT scan of symptomen nodig en een medisch specialist.

Positief getest is dus niet zonder meer besmet!

Waar is Influenza gebleven in de statistieken van 2020?

Waar is Influenza gebleven in de statistieken van 2020?

 

Kijkt u zelf bij de gegevens van het Erasmus:

NIEUWSBRIEF INFLUENZA-SURVEILLANCE 20 5-3-2020 JAARGANG 28, No 4 Pagina 1 2019-2020

Wat is het verschil tussen een besmetting en een positieve test?
De PCR test is zo gevoelig dat de test positief kan tonen, waarbij je niet weet wat de test gemeten heeft. Dus mogelijk heeft de test artefacten (een artefact is een fout in een bepaling, vaak een bewerkingsfout) van een virus opgepikt, of een ander op sars-cov-2 lijkend virus, mogelijk een ander coronavirus.

Een besmetting daarentegen is een vastgestelde sars-cov-2 besmetting, ook middels een validatietest (dus een test om te checken of het een 'actief' virus is).

Om het samen te vatten: een positieve test is niet per se een actief virus, een besmetting is dat wel.

Vandaar dat het ook zo belangrijk is om er op te letten dat er juist gecommuniceerd wordt in de media. Een positieve test is niet meteen een besmetting.

Alleen samen krijgen wij de overheid
Meld je aan voor de nieuwsbrief