Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Rechtszaak tegen adviseurs vaccinatiecampagne

Leden Gezondheidsraad persoonlijk gedagvaard

 Door mr. Jeroen Pols

Rotterdam – 1 oktober 2021 – In Nederland zijn meer dan 23 miljoen injecties tegen COVID-19 gezet. De adviezen van de Commissie Medische Aspecten van COVID-19 vormen de basis voor de grootste prikcampagne ooit. Viruswaarheid en de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) slepen de leden van de Gezondheidsraad voor de rechter. ‘Zij namen een onverantwoorde gok met de gezondheid van miljoenen mensen. Het is niet de vraag of we moeten stoppen met prikken maar waarom dat nog niet is gebeurd’, aldus de eisers.

De commissieleden, waaronder Marion Koopmans,  adviseerden om de immunotherapieën tegen COVID-19 van Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen en AstraZeneca op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma voor iedereen boven de 12 jaar. De adviezen zijn volgens de dagvaarding in strijd met internationaal bindende medisch-ethische regels en de eigen criteria voor publieke vaccinatieprogramma’s.

Onethisch, immoreel en onrechtmatig

De fabrikanten zelf aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid omdat de producten haastig ontwikkeld werden, experimenteel zijn en de effectiviteit en veiligheid nog onvoldoende vaststaan. De middelen bieden tegenover enorme gezondheidsrisico’s een nauwelijks aantoonbare gezondheidswinst. Door positief te adviseren handelen de commissieleden onethisch, immoreel en onrechtmatig.

Noodtoelating

Het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) liet de immunotherapieën op basis van een minimaal veiligheids- en effectiviteitsdossier met een voorwaardelijke noodtoelating op de markt.  De producenten sloegen een groot aantal voorgeschreven preklinische en klinische veiligheids- en effectiviteitsonderzoeken over.. Aan de voorwaarden voor het gebruik van de noodtoelatingsprocedure is evenmin voldaan.

Virusoverdracht

De immunotherapieën mogen volgens de therapeutische indicatie van de voorwaardelijke EMA-vergunning uitsluitend gebruikt worden voor ‘actieve immunisatie’. Dit betekent dat alleen het gebruik ter bescherming van zichzelf is toegelaten. De middelen houden volgens de producenten de overdracht van het virus of nieuwe infecties niet tegen. Daarmee valt de bodem uit onder een beleid waarbij minister De Jonge met een beroep op solidariteit iedereen onder grote druk zet om zich te laten prikken ter bescherming van anderen.

Veiligheid

Het aantal gemelde bijwerkingen en overlijdens bij het Lareb  na toediening van de immunotherapieën in de afgelopen acht maanden overstijgt dat van alle vaccinaties over de laatste twintig jaar samen. In 2009 werd het gebruik van Pandemrix – dat in 2009 met een noodtoelating op de markt kwam tegen de Mexicaanse griep – na wereldwijd 47 gemelde doden gestaakt. Het aantal bijwerkingen was vijf keer zo hoog dan bij andere vaccinaties. Achteraf werd het middel als onveilig beschouwd. Bij de immunotherapieën tegen COVID-19 is het aantal gemelde bijwerkingen drie keer zo hoog dan bij Pandemrix en het aantal overlijdens zelfs 53 keer zo hoog. In Europa stierven intussen ook 39 kinderen. In het gunstige scenario op basis van de officiële meldingen  kost het twee mensenlevens om het leven van één persoon met een beperkte levensverwachting te verlengen. Sommige experts schatten de verhoudingen nog slechter in.

Kort geding

Naast een bodemprocedure volgt ook een kort geding. De datum wordt volgende week bekend gemaakt.

DOWNLOAD Dagvaarding pdf

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief