Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Alexei Navalny overleden in de gevangenis

Natuurlijke dood of vermoord? Zo ja, door wie en waarom?

Door Carine Knapen

Dit artikel is integraal overgenomen van X.

Het is nooit verkeerd om gebeurtenissen vanop een afstand te bekijken en in een breder perspectief te plaatsen. Wat hebben we hier?

 1. Vorige week stond de Westerse wereld op zijn kop door het door Tucker Carlson aangekondigde interview met Vladimir Putin. Tucker werd door het Westen bedreigd. De Biden-administratie dreigde om hem de toegang tot het USA-grondgebied te verbieden als hij Putin interviewde. De EU dreigde via Guy Verhofstadt met een reisban van Tucker op Europees grondgebied als hij Putin interviewde en Zelensky verklaarde Tucker tot staatsvijand nr.1 en zette een prijs op zijn hoofd. Dit alles voor … een interview.
 2. Tucker veegt zijn kas aan de dreigementen en interviewt Putin die een zeer kwalijk en ontluisterend beeld ophangt van het Westen. De opname van het interview gaat viraal en wordt honderden miljoenen keren bekeken.
 3. Het Westen laat geen enkele inspanning onbenut om Putin in diskrediet te brengen. De propagandamolen draait op volle toeren. We moeten geen woord geloven van wat de man zegt, klinkt het. De woorden van Putin worden niet ontkracht met bewijzen. Er wordt zelfs geen inspanning gedaan om duiding te verschaffen over de uitleg van Putin inzake het corrupte Westen dat stijf staat van het nazisme.
 4. Tucker wordt door het Westen ook zwaar in de tang genomen, in diskrediet gebracht, vernederd, verpletterd en beledigd. Tucker is een “afgedankte ” journalist, klinkt het. Zelfs helemaal geen journalist. Hij is een Putin-marionet. De gecontroleerde oppositie laat zich ook horen. Tucker is een CIA agent, Tucker maakt deel uit van de elite, lid van het WEF, Tucker is een wolf in schaapskleren. Beide kampen laten geen spaander van hem heel.
 5. Op 13.02.2024 gaat een video viraal van Tucker die inkopen doet in een Russische supermarkt waar alles wat we hier ook kennen te koop is, maar … aan een veel goedkopere prijs. Tucker stelt zich zeer terecht de vraag waarom in de USA alles zo duur is, welke machten de voedsellijn beheersen en de prijzen artificieel opdrijven. Hij komt weer op ramkoers met de Biden-administratie wanneer hij zegt dat het de slechtste regering is in de geschiedenis van de Verenigde Staten, corrupt tot op het bot en wij één en ander kunnen leren van Rusland.
 6. Gisteren 15.02.2024 geeft Putin een interview aan de Russische staatszender Sputnik waar hij zijn spijt uitdrukt over de wijze waarop het Westen Tucker behandelt en aangeeft dat het wel zijn verdienste is dat de wereld kennis heeft kunnen nemen van de “liberaal-democratische dictatuur ” die in het Westen en meer specifiek de USA heerst. Hij maakt ook de vergelijking met Julian Assange. De video gaat viraal op sociale media.
 7. Vandaag vernemen we dat Alexei Navalny in gevangenschap overleden is. Het Westen reageert meteen massaal en beschuldigt Putin van …. moord zonder enig onderzoek af te wachten of op te eisen.
  Alexander De Croo: Zijn tragische dood onderstreept nog eens waarom we Oekraïne zullen blijven steunen. Rusland zal niet zegevieren in Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Navalny en alle dappere Russische politieke gevangenen.”
  Mark Rutte: “De dood van Navalny illustreert de ongekende wreedheid van het Russische regime. Navalny vocht voor democratische waarden en tegen corruptie. Hij moest zijn strijd met de dood bekopen terwijl hij onder de meest barre en onmenselijke omstandigheden werd vastgehouden. Ik wens zijn familie, dierbaren en iedereen die met hem vocht voor verandering in Rusland veel sterkte.”
  Ursula von der Leyen: “Diep verontrust en bedroefd door het nieuws van de dood van Alexei Navalny. Poetin vreest niets meer dan afwijkende meningen van zijn eigen volk. Een grimmige herinnering aan waar het bij Poetin en zijn regime allemaal om draait. Laten we ons verenigen in onze strijd om de vrijheid en veiligheid te waarborgen van degenen die durven op te staan tegen de autocratie.”
  Charles Michel: “Alexei Navalny vocht voor de waarden van vrijheid en democratie. Voor zijn idealen heeft hij het ultieme offer gebracht. De EU houdt het Russische regime als enige verantwoordelijk voor deze tragische dood.”
  Kamala Harris: “Welk verhaal ze ook vertellen, laat het duidelijk zijn dat Rusland verantwoordelijk is.”
  Anthony Blinken: “Als het nieuws over de dood van Navalny klopt, bevestigt dit de zwakte van Rusland en de corruptie van zijn regime. Rusland is verantwoordelijk voor de dood van Navalny.”
  Britse minister Cameron: “Er zullen gevolgen zijn voor Rusland na de dood van Navalny.”
  Zelensky: “Hier zijn beelden van Navalny die gisteren een Russische rechter toespreekt. Hij zag er niet ziek uit… Hij is vergiftigd. Het is duidelijk dat Poetin Navalny heeft vermoord.”
  Olaf Scholz: “Navalny heeft de prijs voor zijn verzet tegen Poetin met zijn leven betaald.”
  Frans minister Buza:Navalny’s dood in de gevangenis herinnert ons aan de realiteit van het regime van president Vladimir Poetin.”
  Noorwegen Buza: “Moskou draagt grote verantwoordelijkheid voor de dood van Navalny.”
  Letlandse President: “Navalny is op brute wijze vermoord door het Kremlin en dit toont de ware aard van het huidige regime in Rusland.”
  De Tjechische eerste minister: “De dood van Navalny illustreert de ongekende wreedheid van het Russische regime. Navalny vocht voor democratische waarden en tegen corruptie. Hij moest zijn strijd met de dood bekopen terwijl hij onder de meest barre en onmenselijke omstandigheden werd vastgehouden. Ik wens zijn familie, dierbaren en iedereen die met hem vocht voor verandering in Rusland veel sterkte.”

De Russische autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld en stellen dat Navalny overleden is door een hartaanval, het Westen haar verklaringen over Navalny heeft voorbereid en volledig te kwader trouw is (wat een stille hint is naar kwade opzet van het Westen). Rusland had geen enkel belang om Navalny te doden. Hij was veroordeeld en zat al een aantal jaren in de gevangenis. Waarom hem nu precies doden? Dat slaat als een tang op een varken.

Voor (nog) meer context: Tijdens een persconferentie van 16.06.2021 heeft Joe Biden aangekondigd dat als Navalny in gevangenschap zou sterven, dit verwoestende gevolgen zal hebben voor Rusland (en er dus vergeldingsacties zullen plaatsvinden).

Nu u het grotere plaatje ziet, denkt u dat de dood van Navalny, net nu, toeval is? Zoals Epstein die ook plots in de cel overleden is vlak voor zijn verhoor waarbij hij reeds had aangegeven dat hij zou overgaan tot bekentenissen?

Biden wil een oorlog tegen Rusland. Hij zal zijn oorlog krijgen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief