Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Julian Assange over het doel van oorlogen

 

Door Carine Knapen

 Dit artikel verscheen eerder op X.

De oorlog in Afghanistan heeft 20 jaar geduurd (2001-2021). De rechtstreekse aanleiding voor die oorlog met de US was de 9/11 terreuraanslag op het WTC die in de schoenen van ISIS en Osama Bin Laden is geschoven.

We weten ondertussen dat ISIS een creatie is van de CIA en Obama, dat Bin Laden een voormalige CIA-agent was, dat de Bin Laden-familie zeer goed bevriend was met de Bush-familie en na de aanslag op WTC netjes uit de US geloodst is, hoewel er toen al een algemene NOTAM*-alert was en ook dat er heel veel niet klopt van de terreuraanslagen zoals ze ons voorgeschoteld zijn en die gediend hebben als voorwendsel om andere landen binnen te vallen.
* Notices to Airmen

In 2011 [i.p.v. 2004, red.] zei Julian Assange over de oorlog in Afghanistan het volgende :

“Het doel van oorlog is om “geld uit de belastinggrondslagen van de Verenigde Staten te wassen” en terug te brengen in de handen van “de transnationale veiligheidselite.”

“Het doel is niet om een succesvolle oorlog te voeren maar om eindeloze oorlogen te voeren waar geen einde aan komt.”

In eerdere posts heb ik al toegelicht dat en waarom oorlogen een businessmodel is waarmee belanghebbenden (waaronder  de wapenindustrie) miljarden verdienen en ook de belangen van NATO dienen. Als er enkel vrede zou zijn heeft NATO geen bestaansredenen meer en alle toeleveranciers van NATO en individuele naties zouden hun deuren moeten sluiten.

Met de verklaring van Julian blijkt dat er nog andere “belanghebbenden” zijn, en oorlogen vooral ook het omgekeerde van witwas in de hand werkt:

Men neme een paar honderden slordige miljarden officieel belastinggeld dat men “voor de goede zaak” investeert in een land in oorlog. Een deel van de centen wordt opgesoupeerd aan kosten en een deel verdwijnt terug in de zakken van zij die de centen betaald hebben. Bakchich [Baksjisj –  term voor geld dat als fooi, aalmoes of smeergeld functioneert, red.].

Dit gebeurt in de US, in de EU, overal.

Velen (waaronder ikzelf) hebben zich al afgevraagd waar de vele honderden miljarden die richting Oekraïne worden gesmeten voor dienen, en waarom Zelensky hierover geen open boekhouding voert en ook geen rekenschap aflegt.

Het gaat hier over duizelingwekkend hoge bedragen waarvan niemand weet aan wat het precies besteed wordt.

Niet : x dollar voor personeelskosten, x dollar voor wapens en munitie, x dollar voor whatever. We hebben er het raden naar.

Idem dito wat betreft de miljarden die versluisd worden naar Israël en, jawel, ook Hamas want zij hebben ook al aardig wat centen gekregen.

We kennen het uitgavenpatroon van NATO, de VN en andere NGO’s, de US en de Europese instellingen (allemaal tezamen triljoenen per jaar) maar over de oorlogsspenderingen weten we … niets.

Niets is wat het lijkt. Niets. Enkel idioten gaan mee in de narratieven die ons voorgeschoteld worden. Ze roepen moord en brand voor deze of gene kant tegen het “andere kamp”,  zonder enig besef wat er werkelijk speelt.

En dat “ze” Julian uit de weg willen, is evident. Hij weet te veel en onthult de pijnlijke waarheid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief