Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Nattokinase, een mogelijk medicijn tegen de spike-eiwitten van de coronaprik

Door Peter Pilon

Dit artikel verscheen eerder in Gezond Verstand, Nr. 63

 

Sinds de aanvang van het verschijnen van ons blad Gezond Verstand hebben we gewezen op het feit dat de gifspuiten met het mRNA schade toebrengen aan het gehele lichaam. Dat komt omdat het mRNA informatie overbrengt die het lichaam aanzet tot het produceren van spike-eiwitten, zogenaamd om het virus te bestrijden. De spike-eiwitten zijn uiterst giftig en verspreiden zich door het hele lichaam. Deze proteïnen hebben een voorkeur voor de bloedvatwand en met name de haarvaten in vele organen. Hier veroorzaken zij ontstekingen die resulteren in bloedstolsels. De bloedstolsels zijn vervolgens de bron van infarcten en orgaanschade.

 

Het is niet het natuurlijke RNA-virus dat de schade veroorzaakt heeft, maar een menselijk ingrijpen met criminele bedoelingen, de coronaprik die als een nepvaccinatie gebracht werd. Gelukkig zijn de meeste mensen voorzien van een uiterst complex maar gezond immuunsysteem, en wanneer de coronaprik beperkt is gebleven tot één of twee prikken, kunnen de meeste immuunsystemen deze gifinjectie nog wel de baas. Maar boosters zijn in de mate waarin zij worden toegediend, dikwijls direct of indirect dodelijk.

 

Voor degenen die ongunstige symptomen ervaren is er momenteel geen bewezen behandeling die de spike-eiwitten, het grafeen-oxide, de hydrogel en nanodeeltjes, en alle andere vergiften die in de prik zitten en die door de prik worden veroorzaakt, verwijdert. De natuur voorziet ons echter van een veelbelovende oplossing: het enzym nattokinase dat de hoogste stolseloplossende activiteit heeft van alle stoffen.

 

Een middel uit de natuur

Nattō, dat sinds kort wereldwijd de aandacht trekt, is een vertrouwd onderdeel van het Japanse dieet. Het is een gerecht dat Japanners graag als ontbijt eten en dat wordt gemaakt door sojabonen te vergisten met Bacillus subtilis, een bacterie die in planten en in de bodem voorkomt. “Traditioneel gaan Japanners ervan uit dat nattō goed is voor de gezondheid”, vertelt onderzoeker Tetsuya Mizutani. Zoals gezegd denkt men dat het een belangrijke bijdrage levert aan een lang en gezond leven: Japan is namelijk het land met de hoogste levensverwachting en de thuisbasis van meer dan een kwart van de wereldbevolking van 65 jaar of ouder. Deze hoge levensverwachting wordt deels toegeschreven aan een hoge consumptie van sojabonenproducten, vooral het genoemde nattō. Dr. Sumi, professor aan de afdeling Chemische Technologie van de Kurashiki University, heeft de gunstige effecten van nattō verduidelijkt. In de VS ontdekte dr. Sumi dat het kleverige deel van nattō een sterke fibrinolytische (= stolseloplossende) activiteit vertoonde. Hij noemde het overeenkomstige fibrinolytische enzym ‘nattokinase’ in 1980.

 

Dr. Sumi deed onderzoek naar ongeveer tweehonderd soorten voedsel van over de hele wereld, en hij ontdekte dat nattō de hoogste fibrinolytische activiteit had van al die voedingsmiddelen. Al in 1986 presenteerde dr. Sumi voor het eerst de resultaten van zijn onderzoek in Japan. Sindsdien is de verkoop van nattō in Japan dramatisch gestegen vanwege de reputatie als essentieel voedingsmiddel voor het behoud van de gezondheid. Veel mensen in Japan en andere landen houden echter niet van nattō vanwege de eigenaardige smaak en geur.

 

Dus de natuur biedt ons dit middel. Nattō wordt geproduceerd door fermentatie door de bacterie Bacillus subtilis, die ook het enzym produceert, toe te voegen aan gekookte sojabonen. Hoewel andere sojaproducten ook enzymen bevatten, bevat alleen het nattō-preparaat het specifieke nattokinase-enzym. Wanneer het enzym dat door de bacterie Bacillus subtilis wordt geproduceerd in contact komt met menselijk bloed, ontwikkelt het dus een sterk stolseloplossende activiteit. Hoewel verwacht mag worden dat het net als andere eiwitten wordt verteerd en geïnactiveerd in de menselijke darm, melden enkele onderzoekers dat nattokinase actief is wanneer het oraal wordt ingenomen.

 

Nieuw onderzoek

Dit wordt bevestigd in een nieuwe studie waarbij het onderzoeksteam twee extracten vervaardigde van het Japanse gerecht (verwarmd en onverwarmd) en die toepasten op sets van in het laboratorium gekweekte cellen van vee en mensen. De ene set was besmet met SARS-CoV-2, terwijl de andere set besmet was met BHV-1 (bovine herpesvirus type 1, ofwel de koeiengriep). De bevindingen zijn verrassend. Want wanneer het onverwarmde extract werd gebruikt, hadden zowel het coronavirus als BHV-1 moeite om cellen te infecteren. Mizutani legt uit hoe dat kan:

“Uit onze in-vitro-experimenten blijkt dat de eiwitoplossende enzymen in nattō het spike-eiwit van SARS-CoV-2 afbreken. Op het oppervlak van het coronavirus bevinden zich zogenoemde ‘spikes’, eiwitten waarmee het virus zich kan binden aan de ACE2-receptor en menselijke cellen binnen kan dringen. Omdat het spike-eiwit door nattō onschadelijk wordt gemaakt, kan mogelijk het coronavirus de cel niet binnendringen.”

Het betekent dat als nattō de spike-eiwitten afbreekt, dit voorkomt dat het virus zich aan een menselijke cel hecht. En op die manier kan een infectie worden voorkomen. De onderzoekers vonden een vergelijkbaar effect op BHV-1.

 

Deze studie levert het eerste bewijs dat een extract gemaakt van nattō zou kunnen helpen om een covid-19-infectie te voorkomen. Want blijkbaar wordt het vermogen van het coronavirus om cellen te infecteren door het extract geremd. “Onze studie stipt de directe antivirale effecten van nattō aan”, zegt Mizutani, “Slechts weinig onderzoeken hebben aangetoond dat voedsel een dergelijk direct antiviraal effect heeft.”

 

Het neutraliseren van spike-eiwitten

Op dit moment wordt nattokinase verkocht als voedingssupplement en is het vanzelfsprekend bekend in Japan. In de geneeskunde wordt het hier en daar toegepast bij de behandeling van bloedstolsels na een beroerte ten gevolge van een herseninfarct. Ook wordt het gebruikt om ongewenste stolsels in wonden op te lossen. Inmiddels is ook bekend dat nattokinase, wanneer het gelijktijdig met een antibioticum wordt gebruikt, de antibioticumconcentratie op een doellocatie verhoogt.

 

Een groot voorstander van het recent naar voren geschoven nattokinase is de vermaarde cardioloog dr. Peter McCullough, die zegt dat het beste wat je voor je gezondheid kunt doen, is om de coronaprik te vermijden. Maar hij constateert ook dat veel ontvangers deze gifspuit ‘prima’ hebben doorstaan, zolang ze ervoor zorgen dat ze niet nog meer van deze injecties nemen. Volgens McCullough zal het nattokinase zeer waarschijnlijk de in het lichaam aanwezige spike-eiwitten neutraliseren en daarmee hun desastreuze werking in het lichaam tenietdoen.

 

Kritiek

Reeds in de zomer van 2021 was er een studie in Japan die aankondigde dat nattō een covid-infectie kon voorkomen. Hierop kwam meteen veel kritiek temeer omdat de studieresultaten in vitro (in het laboratorium) werden behaald. Deze zouden in vivo (in het menselijk lichaam) nog niet aangetoond zijn. Kort na de uitspraken van McCullough verscheen op 4 maart 2023 een publicatie dat er geen enkel bewijs was dat nattokinase de spike-eiwitten neutraliseert (Thailand Medical News). Dit was al eerder gepubliceerd in 2021 en 2022 door andere wetenschappelijke bladen. Men moet daarbij wel bedenken dat andere uit de natuur verkregen geneesmiddelen waarvan was bewezen dat zij in geval van covid-infecties zeer positieve effecten hadden behaald, zoals ivermectine en het bekende antimalariamiddel hydroxychloroquine, systematisch werden tegengehouden door de gevestigde medische autoriteiten, en dat artsen bij behandeling ermee zelfs konden worden beboet door het inspectieregime. De vermeende autoriteiten die aan deze kritiek en het per decreet uitsluiten van deze geneesmiddelen hebben meegewerkt, mogen worden gezien als medeschuldig aan doodslag door verzuim.

 

Het is evenwel zeer wenselijk dat verder onderzoek in vivo wordt uitgevoerd om de werking van het nattō als geneesmiddel dat spike-eiwitten neutraliseert, te bevestigen, ten behoeve van een breder publiek. McCullough heeft opnieuw een boost gegeven aan de bekendheid van nattokinase, en het is mede door zijn uitspraken de verwachting dat de productie van het nattokinase een belangrijke rol kan gaan spelen bij de behandeling van de dramatische effecten van de coronaprik.

 

Het moet voor iedereen duidelijk worden dat het neutraliseren van de ingebrachte spike-eiwitten als een eerste vereiste moet worden gezien om gezondheidsschade en sterfgevallen als gevolg van de mRNA-injecties te beperken.

 

 

Einde artikel

Meld je aan voor de nieuwsbrief