Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Verklaring

Naar aanleiding van het kort geding op 15 december j.l. van het Cidi tegen Thierry Baudet, leider van het Forum van Democratie, heeft een aantal overlevenden en nabestaanden van de Holocaust Thierry Baudet als steunbetuiging een getuigenis toegestuurd.

Vanaf 1e kerstdag tot en met oudejaarsdag plaatsen wij dagelijks één of meerdere van deze getuigenissen.

 

Ik ben geboren in Israël, inmiddels 27 jaar woonachtig in Nederland. 

Mijn beide ouders zijn overlevenden van de Holocaust. Mijn vader heeft razzia’s, death marches en 6 concentratie- en werkkampen overleefd waaronder Bergen-Belsen en Auschwitz. Mijn moeder is, samen met haar ouders en broer, gevlucht. De rest van mijn grote familie is tijdens de 2e Wereld Oorlog gesneuveld aan de gevolgen van de Holocaust.

Ik ben opgegroeid met de verhalen. 
Mijn vader zei altijd, dat de Holocaust zich onderscheidt van alle andere oorlogen en genociden. Dit omdat het een jarenlang geplande en tot in de puntjes georganiseerde operatie was. Deze operatie was op subtiele wijze uitgerold tot op een nooit eerder in de geschiedenis geziene schaal. Ik persoonlijk vind dat wat er nu speelt, dit overtreft. 

Hierbij verklaar ik, dat de uitingen gedaan door Thierry Baudet inzake vergelijkingen tussen de Corona-maatregelen en de Holocaust, geenszins pijnlijk dan wel beledigend zijn of zijn geweest voor mij, mijn familie en iedereen die ik ken. In tegendeel, het vergelijk berust op hetgeen er ook daadwerkelijk vandaag de dag plaatsvind zoals o.a. het aanzetten tot haat, stigmatiseren en uitsluiten van (delen van) de bevolking, het ontnemen van (grond)rechten, de (indirecte) dwang tot meedoen aan een psychologisch en medische experiment.

Ik zie het als mijn taak om mensen hiervoor te behoeden en ondersteun iedereen die deze, voor mij vanzelfsprekende vergelijking, durft te maken en uitspreken.

Naam bekend bij de redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief