Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Virologenverhaal doorgeprikt: coronamaatregelen niet effectief

Door Michael Verstraeten, advocaat

Dit artikel verscheen eerder op Twitter.

Het virologenverhaaltje dat hun collega’s die het anders zeggen “wappies” en “idioten” zijn, is nu volledig doorgeprikt. Een beschamende scheldpartij was het.

Cochrane, profs van Harvard, Oxford, Lund, Stanford, John Hopkins, Marseille en zovele andere universiteiten hebben publicaties op hun actief waaruit blijkt dat de coronamaatregelen niet hebben gewerkt. De evaluatierapporten uit o.a. Schotland, Noorwegen, Duitsland en Nederland waren behoorlijk vernietigend voor het coronabeleid. De standvastige Zweden komen met uitstekende cijfers. De 70.000 voorspelde doden in Zweden zonder de lockdowns, zijn er nooit gekomen. Zelfs Anthony Fauci geeft nu toe dat de mondmaskers in de reële wereld niet of nauwelijks hebben gewerkt, en dat hij niet weet of ze een beter resultaat zouden gehad hebben in de VS mochten de lockdowns vroeger zijn ingegaan.

Kritiek onderdrukt

We hebben documenten waaruit blijkt dat in vele landen de kritiek van professoren, specialisten in de materie, bewust werd onderdrukt. Dat was het geval in de USA, in het UK, in Nederland, in Duitsland en o.a. ook in ons land. Op die manier werd getracht een irreëel beeld op te hangen over een onbestaande medische consensus.

Effectiviteit maatregelen weerlegd

Tientallen wetenschappelijke publicaties zijn er intussen op basis van de reële cijfers. Niet op basis van wiskundige flutmodellen vol fouten. En toch blijven de staatsvirologen voet bij stuk houden. Sommigen toch. Vooral in België en in Nederland. Ze blijven hun kritische collega’s die de effectiviteit van de maatregelen weerleggen in grondige studies verkeerd lezen, beledigen en met de vinger wijzen als kleine kinderen. Die houding is bepaald problematisch vol te houden, en wel om de volgende reden:

  1. De critici zijn stuk voor stuk profs met een uitstekende reputatie voor en na corona.
  2. Als het zulke foute studies zijn dan moet het niet moeilijk zijn om inhoudelijke kritiek te geven, maar die is er niet.
  3. Er zijn intussen wel veel van die “idioten” die dezelfde mening toegedaan zijn, en dat op basis van verschillende methodes die dezelfde resultaten geven.
  4. Als u aandachtig leest wat een aantal virologen en de WHO intussen zeggen, dan sluit dat aan bij deze studies (WHO: er is geen afdoend bewijs voor de werking van maskers; lockdowns worden afgeraden want ze veroorzaken te veel collaterale schade; Fauci: maskers in de brede samenleving werken niet; en nog eens Fauci: weet niet of mochten we vroeger met de lockdown zijn begonnen, we een beter resultaat zouden hebben gekend.)
  5. De wetenschap werkt niet door elkaar een “kieken” of een “idioot” te noemen. Wel door studies te weerleggen met andere studies. Wat zien we? Geen van de studies die aantonen dat de maatregelen niet hebben gewerkt, is tot nu toe weerlegd geweest.
Onderzoeksmethoden

In de evolutie van de gebruikte methodes hadden we eerst de wiskundige modellen die vol fouten zaten, waardoor de “voorspellingen” van de modelbouwers er constant naast zaten. Dan hadden we de studies die eenvoudigweg vaststelden dat na de maatregelen de cijfers wel eens begonnen te dalen en daaruit afleidden dat de maatregelen gewerkt hebben. Simplisme troef. Vervolgens kwamen de studies die andere factoren aantoonden die ingewerkt hebben op de curves. En uiteindelijk studies op basis van de reële cijfers en de metastudies die aantonen dat de maatregelen niet gewerkt hebben.

Conclusie

De argumenten van de staatsvirologen zijn op. Rest alleen nog maar het voortsurfen op het sentiment dat zij de “goeden” waren, en de rest de wappies en de idioten. Een hardnekkig geloof dat bij veel mensen nog altijd heerst. Maar eigenlijk niet meer dan een kinderlijke scheldpartij.

Een aantal bronnen

Meld je aan voor de nieuwsbrief