Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

We moeten ons voorbereiden op strengere lockdowns bij volgende pandemie (Matt Hancock – UK)

Dit artikel is op 28 juni 2023 gepubliceerd op WWhisper.

Een paar weken geleden is de voormalige Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock (2018-2021) sterk in opspraak gekomen toen de krant The Telegraph honderden whatsapp berichten die hij tijdens de coronacrisis uitgewisseld had met Boris Johnson en andere hooggeplaatsten publiek maakte en hieruit bleek dat hij de bevolking op bedriegelijke wijze bedot, belazerd en bedrogen had en ze doelbewust met een veelheid van leugens op stang had gejaagd. De UK pers heeft wekenlang bol gestaan van “de Lockdownfiles” van Hancock en co.

Niet zo in België, waar het schandaal amper in het nieuws is gekomen en de facto doodgezwegen is.

De lockdownfiles zijn een stille dood gestorven. Plots zweeg ook de UK pers. Hoewel Hancock zich ontegensprekelijk schuldig heeft gemaakt aan bedrog en manipulatie, wordt de man (nog) niet strafrechtelijk vervolgd. Hij is nog steeds een vrij man.

In tegenstelling tot België, Nederland, Frankrijk en Duitsland – waar er ook een Covid commissie opgericht is die echter enkel in feite bestaat en ogenschijnlijk niets onderzoekt – wordt in de Covid Onderzoekscommissie wel alles tot op het bot uitgezocht. De hoorzittingen zijn openbaar. Al wie dat wenst kan de zittingen bijwonen.

Dinsdag 27 juni 2023 is Hancock voor de Covid Onderzoekscommissie verschenen en heeft hij weer zeer opmerkelijke uitspraken gedaan die tot nadenken stemmen.

Hancock verklaarde voor de Commissie: “Groot-Brittannië moet zich met het oog op toekomstige pandemieën voorbereiden op hardere, ruimere en strengere lockdowns”.

Volgens Hancock was het niet op voorhand inplannen van beperkingen op burgerlijke vrijheden tijdens de Covid pandemie een fout in de “jammerlijk ontoereikende” pandemie strategie van de regering. Zelfs voordat Covid toesloeg in 2020 dacht hij al dat het “een vergissing was om geen lockdowns te overwegen” tijdens een pandemie.

De heer Hancock pleit voor lockdowns en zei dat het Verenigd Koninkrijk “helemaal verkeerd” zat door aan te nemen dat een pandemie niet gestopt kon worden. “Het staat centraal in wat we als land moeten leren dat we klaar moeten zijn om een pandemie hard aan te pakken,” zei hij. “We moeten in staat zijn om actie te ondernemen met lockdowns die breder, eerder en strenger zijn dan op dat moment comfortabel aanvoelt.” “Ik begrijp heel goed de gevolgen van lockdowns en de negatieve gevolgen voor vele, vele mensen – waarvan vele tot op de dag van vandaag voortduren.”

Ondanks het feit dat hij de schade ervan erkende, zei de heer Hancock later dat hij bij een toekomstige pandemie nog steeds beperkingen zal steunen “tenzij de kosten van lockdown groter zijn dan de kosten die de pandemie met zich mee zou brengen”. Hij gaf toe dat het land zich op de verkeerde pandemie had voorbereid door zich op de griep te concentreren, maar hield vol dat zelfs in die omstandigheden beperkingen van de burgerlijke vrijheden ook nodig zouden zijn geweest.

Als ze dergelijke beperkingen hadden overwogen als onderdeel van de pandemie planning, hadden ze kunnen uitwerken “hoe we het beste alles konden sluiten met de minste schade”.

Volgens The Telegraph doet Hancock deze bewering ondanks het toenemend bewijs dat de lockdowns meer schade hebben veroorzaakt dan de pandemie, de stijgende verwijzingen naar geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot een “kankerbom” van patiënten wier behandeling werd uitgesteld naast een worstelende economie. Eerder dit jaar onthulde The Telegraph’s Lockdown Files dat degenen die het land bestuurden tijdens Covid privé toegaven dat lockdown “verschrikkelijk was voor andere resultaten”.

Families die dierbaren verloren tijdens de pandemie beschuldigen Hancock ervan duidelijke tekortkomingen te gebruiken om de schuld van zijn eigen beslissingen af te leiden.

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en daaropvolgend Secretary van de Brexit, David Davis, bekritiseerde zijn voormalige collega uit het kabinet en zei dat lockdowns “ondoordacht waren en gebaseerd op wetenschappelijk giswerk, niet op wetenschap”. Hij voegde eraan toe: “De heer Hancock heeft geen greintje bewijs laten zien om zijn voorstel te ondersteunen dat we eerder een lockdown hadden moeten doen, net zoals er heel weinig bewijs was toen ze er in eerste instantie voor kozen om een lockdown te doen.”

Sir Jacob Rees-Mogg, de voormalige minister van Economische Zaken, zei: “De lessen die we uit het onderzoek kunnen trekken zijn: ruïneer de economie niet, geef kinderen geen geestelijke gezondheidsproblemen en laat mensen zelf keuzes maken, want daar zijn ze eigenlijk beter in dan ministers die keuzes voor hen maken.”

Het langverwachte onderzoek bevindt zich nu in de derde week van de eerste fase, waarin de voorbereidingen op de pandemie worden onderzocht in plaats van de beslissingen die tijdens de nationale noodsituatie zijn genomen. De voormalige eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon, moet donderdag 29 juni 2023 voor de onderzoekscommissie verschijnen.

https://www.msn.com/en-gb/health/other/britain-must-prepare-for-harder-lockdowns-says-matt-hancock/ar-AA1d7T85

Is Matt Hancock …. ? Ja, dat is hij. Het feit dat hij spreekt over toekomstige pandemieën en strengere lockdowns hoeft dan ook niet te verbazen.

Nog strengere en ruimere lockdowns zou in de praktijk betekenen dat mensen ook niet meer buiten mogen om inkopen te doen, naar de apotheek, arts of bank te gaan, hun woonst, letterlijk, gedurende lange tijd, een gevangenis zou worden waar ze niet uit mogen en voedselbevoorrading zou geschieden met leveringen aan huis. Voor mensen die op het platteland wonen zou dit nog gaan want de meesten hebben een tuin, maar voor mensen die in de stad op een klein appartement wonen zou dit zeer problematisch zijn en voor kinderen en ouderen een ware verschrikking. Dat was het al tijdens de vorige lockdowns van respectievelijk 2 maanden en 8 maanden. De sociale isolatie en de angst hebben immense schade aangericht.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief