Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Willem Engel doelwit geweldpleger

“Werpt haatcampagne media vruchten af?”

Door mr. Jeroen Pols

Rotterdam – 4 oktober 2020 – Willem Engel werd heden voor zijn woning opgewacht door een geweldpleger. De initiatiefnemer van de actiegroep Viruswaarheid wist zich in zijn woning in veiligheid te brengen. De man sloeg een ruit in om zich toegang te verschaffen. Hij raakte hierbij gewond en sloeg op de vlucht. De gealarmeerde politie hield later een verdachte aan.

De aanvaller wachtte in een auto voor de woning. Na het verlaten van de woning benaderde de dader Engel agressief.  “Ik wist mijzelf ternauwernood in veiligheid te brengen. In zijn blinde woede sloeg hij met zijn blote handen door het glas van de deur. Daarna vluchtte hij met de wachtende auto weg. Gelukkig is er een foto gemaakt van het kenteken zodat de politie hem snel kon opsporen. De man maakte op mij een verwarde indruk”, aldus Engel.

De aanval vond plaats nadat de media de afgelopen weken intensief aandacht aan hem besteedden. Engel: “Ik ben neergezet als een sekteleider, een terrorist, een gevaarlijke manipulator en een haatzaaier. Bij Jinek ging het nog een stap verder. Daar werd bij monde van advocaat Jan Vlug een oproep gedaan om mij te stoppen.”  

Of er een verband bestaat tussen de mediacampagne en de aanval, weet Engel niet: “Het zou mij niet verbazen als de door media verspreide angst en haat mensen in verwarring brengt”. De politie nam de aangifte op en onderzoekt het voorval.

Meld je aan voor de nieuwsbrief