Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Zo binnen, zo buiten…

Door Felix van der Wissel, huisarts

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Afgelopen week postte ik een belangrijk bericht dat laat zien dat de nevenschade van vaccinatie groter is dan het beoogde effect van bescherming.

Het is iets dat velen voelden, maar waar nog geen concreet bewijs in prospectieve studies gevonden was. Nu er een peer reviewed-onderzoek, in een vooraanstaand tijdschrift, dit vermoeden onderschrijft, geeft dat uiting aan boosheid en frustratie.

Een van de redenen dat mensen mij volgen is dat men op zoek is naar houvast van dat onderbuik gevoel. Als medicus word je nu eenmaal meer gezien als autoriteit, ondanks dat vele medici proberen hun geloof overeind te houden met oneigenlijke argumenten.

Toch wil ik graag gebruik maken van de aandacht die ik van jullie krijg om ook aandacht te vestigen op jouw eigen manier van leven.

Als arts heb ik al best een reis gemaakt. Van de chirurgie opleiding, orthopedische chirurgie naar de huisartsgeneeskunde. Steeds dieper naar binnen en om te voelen dat de westerse geneeskunde haar sporen heeft verdiend met de vooruitgang in met name de acute geneeskunde. Met dit succes claimde zij het hele domein van de geneeskunde, gebaseerd op evidence based medicine, daarmee geen enkele ruimte latend voor eeuwenoude methoden die de Chinese, Japanse, Ayurvedische, Sjamanistische en inheemse geneeswijzen ons gebracht heeft, om vanuit de natuur jezelf te kunnen helen.

Ons zelfhelende vermogen is zeer groot maar binnen de westerse geneeskunde is het verdienmodel, over de rug van de patiënt, leidend geweest. Immers als jij jezelf kunt helen of gezond kan houden, zijn medicijnen niet nodig en heeft een arts minder aanzien.

Om ons systeem te veranderen is het besef nodig dat wij in eerste instantie goed voor onszelf mogen zorgen. Gezonde voeding en water zijn essentieel. Daarnaast is een gezonde emotionele basis zeer belangrijk. In onze huidige maatschappij is stress de grootste veroorzaker van ziekten.

Om goed voor jezelf te kunnen zorgen is het essentieel dat je even bij jezelf van binnen checkt of jij daadwerkelijk gezond eet? Ons leidingwater, maar ook vele zogenaamde bronwaters zijn niet zo gezond als we denken. We bestaan voor meer dan 70% uit water dus gezond schoon water is essentieel. Zorg dus dat je hier toegang tot krijgt bijvoorbeeld Kangenwater.

Zitten er meer dan 5 ingrediënten in een product dat je eet (met name E nummers, E621 vermijden) dan is er sprake van Ultra food dat jou niet helpt.

Ieder mens heeft dingen meegemaakt in zijn of haar leven die er voor gezorgd hebben dat je een kras op je plaat hebt gekregen, waardoor je in een ander patroon bent beland. Dat patroon kan er voor zorgen dat jij fysieke klachten hebt. Het mooie is dat je die kras kan herstellen in plaats van weg te poetsen door medicijnen.

Het vergt echter ook dat je in jezelf investeert. Niet de eenvoudige weg van een pilletje, maar door met jezelf aan de slag te gaan.

Ik ben daar zelf ook mee bezig. Het is geen gemakkelijke weg want mijn hoofd wil niet naar de kras en deze liever wegpoetsen. Maar het lukt me steeds vaker de krassen te herstellen.

Om te voorkomen dat wij het zelfde doen als mensen waar wij commentaar op hebben, is het de bedoeling om eerst naar ons zelf te kijken in onze eigen spiegel.

Zo binnen, zo buiten…

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief