Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Aerosolen bij infectieziekten

Wat waren de historische redenen voor de weerstand tegen het erkennen van transmissie via de lucht tijdens de COVID-19 pandemie? Ons peer-reviewed open-access artikel is nu gepubliceerd: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ina.13070…

Het originele Engelstalige artikel van Professor Jose-Luis Jimenez vindt u op Twitter. Onderstaand vindt u de Nederlandse bewerking hiervan.

Inleiding

Al snel na het begin van de COVID-19 pandemie was het voor veel wetenschappers (waaronder die met verstand van aerosolen) duidelijk dat AIRBORNE-transmissie een belangrijke factor was. Toen we bijvoorbeeld met het Skagit-koor spraken, was het duidelijk dat transmissie vooral via de lucht plaatsvond.

Belangrijke volksgezondheidsorganisaties zoals de WHO en de CDC ontkenden dit volledig en zeiden dat transmissie via de lucht MISINFORMATIE was!
(Schandalig, de WHO heeft onderstaande Tweet niet verwijderd of duidelijk verklaard dat het een ENORME fout was.)

Bron: https://twitter.com/WHO/status/1243972193169616898


Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

FEIT: COVID19 wordt NIET via de lucht overgedragen.

Het coronavirus wordt hoofdzakelijk overgedragen via druppeltjes die vrijkomen wanneer een geïnfecteerde persoon hoest, niest of spreekt.

Om jezelf te beschermen:

  • houd een meter afstand van anderen
  • desinfecteer oppervlaktes regelmatig
  • was/boen je ?
  • vermijd het aanraken van je ???


In dit artikel wordt uitvoerig ingegaan op de historische redenen voor de weerstand tegen het erkennen van transmissie via de lucht tijdens de COVID-19 pandemie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief