Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

De ziekte van Lyme – nieuw verdienmodel voor big farma

Door Dolf van Wijk

Dit artikel verscheen eerder in De Andere Krant 10-17 september

 

Het RIVM waarschuwt dat het aantal gevallen van Lyme snel toeneemt.(1) De media haken in op deze nieuwe angstcampagne. Gelukkig heeft Pfizer een vaccin in de maak en wil dit gaan testen. Waar kennen we dit scenario van?

Een week geleden bezocht een goede bekende haar huisarts voor controle. Ze kwam er behoorlijk ontdaan vandaan. Niet vanwege de controle, maar vanwege een voorlichtingsfilmpje (2) dat werd vertoond in de wachtkamer. Het ging over de ziekte van Lyme dat in thrillerstijl duidelijk maakte hoe gevaarlijk het is om in het bos te lopen. Een groot onzichtbaar gevaar loert overal, blijf op de paden en draag beschermende kledij. Veel shots van onbezorgd spelende kinderen die onwetend bedreigd worden door het nieuwe gevaar. Kinderen als symbolen van onschuld doen het altijd goed in emo-angstcampagne’s.

Ik keek niet echt op van de overdreven angstpropaganda. We kennen dat inmiddels van de zogenaamde klimaatdreiging, de biodiversiteitsdreiging en natuurlijk de coronahysterie die de afgelopen 2 ½ jaar een hoogtepunt in angstporno bereikte. Wél vroeg ik me af waarom ineens over de ziekte van Lyme? 

RIVM: gevaarlijke ziekte

Op internet bleek er meer te vinden. Een pagina over de tekenbeet van het RIVM bijvoorbeeld, dat recent, op 25 juli 2022, nog gewijzigd werd. Toevallig? In de filmpjes is de ziekte van Lyme ook ‘gevaarlijk’ en ‘neemt het aantal gevallen snel toe’. Die angstpropaganda klinkt bekend. En toen ik weinig later in Epoch Times (3) een artikel met de titel ‘How to prevent Lyme’s disease’ zag, kreeg de ontdekking van deze angstcampagne zelfs een internationale dimensie. Ook dat kwam bekend voor. Maar waarom al deze aandacht, zelfs internationaal? 

Die vraag werd onverwacht beantwoord door een artikel in het Nederlands Dagblad (4), waarmee de puzzelstukjes ineens op hun plaats vielen. Er is een vaccin in de maak, meldde dit online dagblad. Door Pfizer, in samenwerking met het Franse biotechbedrijf Valneva. En Pfizer wil dat in september gaan testen. Het plan is om de mensen in het onderzoek in een periode van 9 maanden 3 keer te injecteren en ze na een jaar een booster te geven. Ook dat klinkt bekend. Terwijl er in Nederland maar weinig mensen zijn die er chronisch last van krijgen, jaarlijks zo’n 1000 tot 2500. Meestal is een tekenbeet goed te behandelen met antibiotica. Dus ‘is prikken wel nodig’ vraagt het artikel zich af.

Gezonde mensen als verdienmodel

‘Nodig’ voor de farmabedrijven is het wel, zo toonde ik aan in een artikel in nr. 11 van Gezond Verstand (maart 2021). Daarin laat ik zien dat het gebruikelijke verdienmodel van big farma, het verdienen aan zieke mensen, het heel moeilijk heeft. Een combinatie van factoren maakt dat dit verdienmodel niet meer werkt. Zieke mensen zijn er relatief weinig, het kost heel veel geld om nieuwe stoffen te ontwikkelen, het laaghangend fruit is al geplukt, het duurt gemiddeld 13 jaar om een nieuw medicijn op de markt te brengen, terwijl de patentperiode slechts 20 jaar is en veel receptoren (aangrijpingspunten voor medicijnen) zijn inmiddels al gepatenteerd. 

Voor de hand liggend dus dat ‘big farma’ zich richtte op de veel grotere groep gezonde mensen. Dat betekent ‘testen en vaccineren’. De afgelopen 2 ½ jaar hoorden we niet anders: ‘laat je testen, laat je vaccineren’. Onder normale omstandigheden laten gezonde mensen zich echter niet testen of prikken, dus vandaar de grote angstcampagne die bij covid heel goed gewerkt heeft. Velen lieten zich ongeïnformeerd injecteren met een experimentele, nog nauwelijks geteste vloeistof en zijn daarmee proefkonijn geworden. Veelal onbewust. Toen ik mijn artikel schreef in maart 2021 verwachtte Pfizer een omzetgroei voor dat jaar van 40 naar 60 miljard dollar. In de zomer kwamen ze al met een bijstelling naar ruim 80 miljard en einde jaar bleek de omzet bijna 100 miljard dollar te zijn geworden. En dat voor een kwijnende bedrijfstak. 

Het heeft er dus alle schijn van dat de ziekte van Lyme het protocol van COVID-19 volgt om het farma-verdienmodel te dienen. Een angstcampagne om de behoefte aan een oplossing te creëren en vervolgens de verlossende prik op de markt brengen. 

Reguliere media marketing

In een artikel in de Volkskrant van 9 augustus j.l. wordt het nut van beschermende kleding tegen de ziekte van Lyme in twijfel getrokken. Dit wekt de indruk dat er een andere bescherming nodig is, een vaccin! Net als bij covid doen de reguliere media gewillig mee aan de angstcampagnes en net als bij covid wordt ook bij de ziekte van Lyme ‘het klimaat’ erbij gehaald. ‘Nu door klimaatverandering het aantal teken snel stijgt en het aantal ziektegevallen toeneemt, is alleen goed opletten niet meer afdoende”, zo schrijft de Volkskrant in het artikel ‘Goed nieuws voor buitenmensen: vaccin op komst tegen de ziekte van Lyme’. 

Als men overweegt zich op te geven als vrijwilliger om het vaccin te testen, is het nuttig zich te informeren over het verleden.  In de Verenigde Staten was ooit een vaccin beschikbaar, maar dat is in 2002 van de markt gehaald nadat patiënten de farmaceut hadden aangeklaagd vanwege ernstige bijwerkingen. Het vaccin, LYMErix, zou bij een aantal patiënten gewrichtsontstekingen hebben veroorzaakt.

Lyme als biowapen?

Van het SARS-CoV-2 virus is inmiddels vast komen te staan dat de sequentie van het RNA (de genetische code) onnatuurlijke stukken code bevat, zoals prof. Pierre Capel onlangs in de Science Summit Uncensored aantoonde. Dat virus is dus in het laboratorium gemaakt. Zijn we hiermee nóg een overeenkomst op het spoor? 

Al in 2018 schreef wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker op zijn blog ‘Interessante Tijden’(5) over de ziekte van Lyme. Deze ziekte die door teken middels een bacterie (de aan Syfilis verwante Borrelia) wordt overgedragen op mensen, werd voor het eerst ontdekt in 1975 in het dorpje Lyme in Connecticut (VS). Vlakbij dit dorpje lag Plum Island in de Connecticut Sound. Op dit eiland van het Amerikaanse leger konden ex-nazi-experts, die via ‘operatie paperclip’ na de oorlog naar de VS kwamen, biowapen-onderzoek doen. Het laboratorium van het ministerie van Defensie op Plum Island werd in 1954 geopend, nadat het congres hier in 1948 30 miljoen dollar voor had vrijgemaakt, zo meldt Zeilmaker. Ex-nazi Traub kreeg de positie van ‘medical supervisory bacteriologist’. Op dat eiland werden dus jarenlang allerhande experimenten uitgevoerd om dieren en parasieten, zoals luizen en teken, in te zetten als biowapen. En enkele kilometers verderop werd ‘toevallig’ de ziekte van Lyme voor het eerst ontdekt.



Bronnen:

(1) RIVM website, gewijzigd op 25-07-2022: www.rivm.nl/tekenbeet

(2) Video: https://bit.ly/3RWTt7D

(3) Epoch Times: https://bit.ly/3d7E7hK

(4) NL Dagblad: https://bit.ly/3BAJzU4

(5) Interessante Tijden Zeilmaker: https://bit.ly/3xe2wt6 

  

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief