Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Ontslagen na twittervideo

Vorige week plaatsten wij op ons videokanaal “www.videowaarheid.nl” een ondertitelde twittervideo van een medewerkster van de afdeling Pathologie van de Ludwig Maximilian Universiteit van München. De medewerkster blijkt inmiddels ontslagen volgens een bericht op Jungfreiheit.
De Nederlandse vertaling van dit bericht lees je hieronder.

 

Universiteit ontslaat kliniekmedewerker na kritische opmerkingen

2 december 2021

 

München. De Ludwig Maximilian Universiteit van München (LMU) heeft een medewerkster ontslagen nadat zij zich kritisch had uitgelaten over de Coronamaatregelen in Beieren. “De LMU heeft vandaag hoogst verbaasd kennis genomen van de video die online is geplaatst door een medewerker van het Pathologisch Instituut van de Medische Faculteit,” zo liet de universiteit woensdag weten.

De vrouw is reeds uit haar officiële functie ontheven en de toegang tot het gebouw ontzegd, aldus het bericht. “En verder wordt ontslag op staande voet in gang gezet.” In de huidige situatie is het belangrijk dat iedereen consideratie toont, benadrukte de universiteit. Een video als deze zou niet helpen.

“Willen we zieke mensen helpen of iedereen dwingen zich te laten vaccineren?”

Hier aan vooraf had een pathologiemedewerker van het academisch ziekenhuis van München in een video op Twitter bezwaar gemaakt over een onlangs in het ziekenhuis ingevoerd testschema. “We hebben net op het werk gehoord dat het ministerie heeft besloten om een speciale regeling in te voeren voor ziekenhuizen en universiteiten, dat de niet-gevaccineerde werknemers een PCR-test moeten overleggen. En die moeten ze zelf betalen, omdat men aanvaardt, dat ze ontslag nemen. Ik begrijp de wereld niet meer,” klaagde de zichtbaar ontredderde vrouw aan de receptie. “Hoe denkt men de zorg te kunnen garanderen als mensen stoppen omdat ze geen PCR-test kunnen betalen?”

Als er inderdaad een verplichte vaccinatie komt voor klinisch en verplegend personeel in Duitsland zullen veel mensen opstappen, voegde zij eraan toe. De kliniekmedewerker waarschuwde: “Willen we zieke mensen helpen of iedereen dwingen zich te laten vaccineren?”

 

AfD bekritiseert ontslag

AfD parlementslid Joana Cotar bekritiseerde woensdag op Twitter het besluit van de universiteit. “Gefeliciteerd! Dit is precies hoe het niet moet.” Andreas Winhart (AfD), lid van het Beierse deelstaatparlement, toonde zich donderdag verbijsterd over de bijval die de universiteit op de sociale media had gekregen. “Daar is onze ‘solidaire’ samenleving weer aan het applaudisseren, terwijl een mens wordt vernietigd alleen maar omdat hij de moed heeft opgebracht zich de mond niet te laten snoeren.” 

Meld je aan voor de nieuwsbrief