Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Verenigd Koninkrijk stopt publicatie coronadoden

Boris Johnson: “Statistieken onbetrouwbaar”

Door mr. Jeroen Pols

De Britse regering stopt met het publiceren van aantallen coronadoden nadat twijfel ontstond over de betrouwbaarheid van de tellingen. De Public Health England (PHE) geeft toe dat iedereen die ooit positief is getest na overlijden als coronadode wordt aangemerkt.

De minister van Volksgezondheid Matt Hancock gaf opdracht tot de herziening, volgens de Guardian, nadat een wetenschappelijke studie met de titel “Why nobody in England can ever recover from Covid-19” was gepubliceerd. Het is echter twijfelachtig dat de vele Britse Corona-doden slechts een rekenfout zijn.

De reden hiervoor is dat de statistieken voor Engeland geen rekening houden met het feit of geïnfecteerde mensen daadwerkelijk zijn gestorven aan de longziekte Covid-19 of aan een andere oorzaak.

Het kan de autoriteiten niet schelen hoe lang geleden het resultaat van de corona-test was. Volgens het inzicht van de wetenschappers worden mensen die positief op het coronavirus getest hebben en daarvan hersteld zijn, op deze manier als coronadoden geteld, ‘zelfs als ze drie maanden later een hartaanval hebben gehad of door een bus zijn aangereden’.

‘Totdat deze onnauwkeurigheid is gecorrigeerd, zal het aantal dagelijkse sterfgevallen niet meer worden gepubliceerd’, aldus de website van het ministerie.

Meer lezen:
Ministry of Health UK
Number of coronavirus deaths and cases

Deaths

On 17 July, the Secretary of State asked Public Health England (PHE) to urgently review their estimation of daily death statistics. Currently the daily deaths measure counts all people who have tested positive for coronavirus and since died, with no cut-off between time of testing and date of death. There have been claims that the lack of cut-off may distort the current daily deaths number. We’re therefore pausing the publication of the daily figure while this is resolved.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief