Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Mucosale immuniteit

Door Brenda Duijn, geplaatst op Linked-in

Een onderbelicht aspect binnen deze SARS-CoV-2 pandemie is de mucosale immuniteit, de immuniteit van de slijmvliezen. Het SARS-CoV-2 virus infecteert niet alleen het weefsel van de onderste luchtwegen, maar doet dat ook in  de bovenste luchtwegen. De mucosale immuniteit speelt hierbij een hele belangrijke rol als eerste barrière.

Bij mucosale immuniteit zijn (secretory IgA, SIgA) antistoffen de krijgers die aan de frontlinie staan. Deze strijders bevinden zich in de mucosa (slijmvliezen). Deze SIgA-antistoffen zijn nog krachtiger dan de veelbesproken IgG-antistoffen en worden sneller geproduceerd. De SIgA-antistoffen zijn de commando’s en de IgG-antistoffen zijn de soldaatjes. SIgA-antistoffen zorgen ervoor dat het virus direct wordt geneutraliseerd bij binnenkomst in het lichaam en dus onschadelijk wordt gemaakt.

Op 11 december 2021 is het artikel “Efficient mucosal antibody response to SARS-CoV-2 vaccination is induced in previously infected individuals” als preprint gepubliceerd, welke de mucosale immuniteit waarneemt in personen met verworven immuniteit, dus na een natuurlijke infectie.

Efficient mucosal antibody response to SARS-CoV-2 vaccination is induced in previously infected individuals | medRxiv

Bij dit onderzoek hebben ze twee groepen deelnemers onderzocht;
1) Seropositive, natuurlijke infectie + daarna vaccin;
2) Seronegative, alleen vaccin.
Alle deelnemers zijn onderzocht op de aanwezigheid van (IgA) commando’s en (IgG) soldaatjes. Alle deelnemers hebben tevens een mRNA vaccin ontvangen.

Bij deze studie zien ze dat de seropositive deelnemers, een significant hoge hoeveelheid SIgA-antistoffen hebben in de slijmvliezen. Bij seronegative deelnemers zijn die bijna niet detecteerbaar.

Het lijkt er dus sterk op dat na een natuurlijke infectie een erg belangrijk aspect is ontwikkeld voor het neutraliseren van het virus. Vaccins worden via de spier (intramusculair) ingebracht en maken daardoor nagenoeg geen commando’s. Na intramusculaire vaccinaties zal transmissie van het virus tussen personen gewoon door kunnen gaan en vind geen steriele immuniteit plaats. Wellicht zouden nasale vaccins beter zijn om deze immuniteit op te wekken.

Hopelijk volgen nog meer grotere studies die de mucosale immuniteit belichten. Ook om de hoeveelheid antistoffen te kunnen bepalen voor steriele immuniteit.

Op persoonlijke titel.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief