Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

COVID-19 behandelresultaten Marokko superieur aan die van Nederland

Zemmouri is van mening dat 78% van de aan coronavirus gerelateerde sterfgevallen in Europa had kunnen worden voorkomen als de Europese staten de chloroquine-strategie van Marokko hadden overgenomen.

Moroccan Scientist: Morocco’s Chloroquine Success Reveals European Failures

Marokkaanse wetenschapper Jaouad Zemmouri.

Foto: Twitter Safaa Kasraoui Door Safaa Kasraoui -22 juni 2020

Rabat – Jaouad Zemmouri, een Marokkaanse wetenschapper en president van het industriële innovatiebedrijf Starklab in Frankrijk, is van mening dat het gebruik van chloroquine en zijn derivaten in Marokko levensreddend is gebleken voor de COVID-19-patiënten in het land.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 17 juni aangekondigd dat de hydroxychloroquine (HCQ) “arm van de Solidariteitsstudie om een ​​effectieve COVID-19-behandeling te vinden, werd stopgezet” omdat de medicatie niet “leidt tot een vermindering van de mortaliteit van in het ziekenhuis opgenomen COVID -19 patiënten in vergelijking met standaardzorg. ”

De beslissing is echter niet “van toepassing op het gebruik of de evaluatie van hydroxychloroquine bij profylaxe vóór of na blootstelling bij patiënten die worden blootgesteld aan COVID-19”. Met andere woorden, HCQ kan geschikt zijn als preventieve behandeling of in de eerste fase van infectie.

Dit sluit aan bij de positie van de Franse wetenschapper Didier Raoult, die volgens Zemmouri overduidelijk heeft gemaakt dat de antimalariamedicatie het meest effectief is bij de behandeling van COVID-19 wanneer het onmiddellijk na besmetting wordt gebruikt.

Zemmouri, die ook professor is aan de Universiteit van Lille in Frankrijk, benadrukte dat westerse klinische studies gericht waren op de effectiviteit van HCQ in de ziekenhuisfase.

“Professor Raoult herhaalt dat hydroxychloroquine nutteloos is voor ziekenhuispatiënten, maar [efficiënt] in de eerste dagen van [infectie]”, zei Zemmouri.

Terwijl de WGO pas onlangs tot deze conclusie kwam, hebben landen als Marokko de instructies van Raoult opgevolgd sinds ze chloroquine in hun COVID-19-behandelingsopties hebben geïntroduceerd.

Zemmouri is van mening dat de drug een drijvende kracht is achter het herstelpercentage van 82,5% van Marokko en een “laag sterftecijfer” van 2,1%, en benadrukte dat het niet-correct [=te laat] toedienen van de behandeling in Europa duizenden levens heeft gekost.

De controverse over chloroquine

In maart kondigde Raoult resultaten aan van klinische onderzoeken die een genezingspercentage van 100% COVID-19 aantonen dankzij HCQ, een chloroquinederivaat: “Ondanks de kleine steekproefomvang toont ons onderzoek aan dat behandeling met hydroxychloroquine significant geassocieerd is met vermindering / verdwijning van virale belasting bij COVID- 19 patiënten en het effect wordt versterkt door azithromycine. ”

Raoult betwistte ook de studie die op 22 mei in het wetenschappelijke tijdschrift “The Lancet” werd gepubliceerd. De studie koppelde het gebruik van chloroquine aan een groter risico op overlijden bij COVID-19-patiënten, een conclusie die de Franse expert ‘waanvoorstellingen’ noemde.

De bevindingen van Raoult zorgden voor debat en controverse over de hele wereld, maar hij verdubbelde de studie en zei: ‘Ik ga niet van gedachten veranderen omdat er een rommelige studie is gedaan met big data die iets anders vertelt, ongeacht de krant in waar het voor gaat. ‘

Terwijl landen als het VK HCQ omschrijven als “nutteloos” tegen COVID-19, zijn wereldleiders zoals de Amerikaanse president Donald Trump – die het medicijn een “game-changer” noemden en het dagelijks begonnen te gebruiken als een preventieve behandeling – enkele van de drugs grootste voorstanders.

De ‘levensreddende’ relatie van Marokko met chloroquine

Terwijl de wereld verwikkeld was in een debat over de bijwerkingen van het gebruik van chloroquine als behandeling voor COVID-19-patiënten, beweerde Marokko dat het voorstander was van het medicijn, een positie die volgens Zemmouri duizenden levens redde in het Noord-Afrikaanse land.

Marokko gebruikt HCQ in overeenstemming met de aanbevelingen van de Franse expert, maar het land heeft benadrukt dat het gebruik van de drug en de derivaten een “soeverein besluit” is, gebaseerd op overleg met de Technische en Wetenschappelijke Commissie van het Nationaal Programma voor Preventie en Controle van influenza en ernstige acute luchtweginfecties.

Minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb verklaarde op 27 mei dat de drug massale sterfte in Marokko heeft helpen voorkomen. Hij zei dat hoewel de meningen hierover kunnen verschillen, “chloroquine betrokken is bij de virale inactivering [van het virus]”, en kondigde aan dat Marokko het zal blijven toedienen aan COVID-19-patiënten, ongeacht de wereldwijde controverse.

Nu de WHO heeft bevestigd dat hydroxychloroquine snel na besmetting of als een preventieve behandeling effectief zou kunnen zijn, geloven Marokkaanse experts dat chloroquine en zijn derivaten over de hele wereld zullen worden gebruikt voor behandeling met COVID-19. De directeur van het Universitair Ziekenhuis Centrum Ibn Rochd, Moulay Hicham Afif, zei dat het gebruik van het antimalariamiddel zal toenemen in verschillende landen zoals China, de VS, Tunesië en Frankrijk.

Zemmouri gelooft dat ongeveer 78% van de aan coronavirus gerelateerde sterfgevallen in Europa ‘had kunnen worden voorkomen’ als Europese landen dezelfde ‘chloroquine-strategie als Marokko hadden toegepast’.

In vergelijking met de klinische COVID-19-respons van Marokko met die van Europa, zei de Marokkaanse wetenschapper dat Marokko 10.079 bevestigde infecties en 214 sterfgevallen [2%] heeft tegenover meer dan 2,5 miljoen infecties en174.438 [6%] sterfgevallen in Europa. [In Nederland gaat het om ruim 50.000 infecties en ruim 6.000 sterfgevallen 12%]

Zemmouri zei dat het verschil in aantallen hem ‘perplex’ deden staan.

“Het zou niet vreemd zijn als Europese ambtenaren hun Marokkaanse collega’s niet zouden raadplegen om te leren”, zei hij. Maar als Europa simpelweg dezelfde fout herhaalt, vervolgde hij: “dan kunnen we niet langer zeggen dat het [een verrassing] is … dan zou het crimineel worden.”

Zemmouri erkende dat de epidemiologische situatie in Marokko verbetert, maar het land is verre van vrij van de pandemie. Hij hoopt echter dat Marokko “mogelijke nieuwe golven van het virus” effectief kan beheren.

Starklab’s mobilisatie tegen COVID-19

Zemmouri’s Starklab is een van de wetenschappelijke hubs die hun inspanningen hebben gemobiliseerd in dienst van de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie.

Het laboratorium dat gespecialiseerd is in warmtewisselaars behoort tot de projecten die de Franse Agence Innovation Defence (AID) in Frankrijk heeft geselecteerd als onderdeel van de Franse campagne om het virus tegen te gaan.

Het antivirusproject van Starklab is een stam die het “mogelijk maakt om virale practica te neutraliseren zonder chemische elementen aan de atmosfeer toe te voegen”.

Zemmouri legde aan het Franse tijdschrift Industrie & Technologies uit dat de oplossing is gebaseerd op Starklab’s technologie voor warmte-uitwisseling, genaamd Terrao, die in eerste instantie was ontwikkeld om ‘de atmosfeer van industriële omgevingen te beheersen’ en dodelijke oververhitting te voorkomen.

“Met Terrao was ons oorspronkelijke doel om een ​​rookbehandelingssysteem te bieden dat de functionaliteit van een industriële gaswasser combineert met een krachtige warmtewisselaar”, zei hij. Het compacte ontwerp van Terrao kan snel “grote hoeveelheden gas of rook verwerken” en is afhankelijk van “het mengen van gas in de vloeistof”.

“De gassen worden door het apparaat aangezogen en borrelen door de vloeistof. Deze actie versterkt de interactie tussen de twee elementen ”, citeerde hetzelfde tijdschrift Zemmouri.

Over de twee kenmerken gesproken, zei de expert dat de warmte-uitwisseling optimaal is terwijl de gassen en dampen worden “weggespoeld van onzuiverheden”.

Het Terrao-geïnspireerde COVID-19-project van Starklab is een van de 40 projecten die andere Franse instellingen hebben voorgesteld aan AID, die een aanbesteding heeft uitgeschreven ter bevordering van innovatie ter bestrijding van COVID-19.

Het project van Starklab “biedt een oplossing voor de behandeling en desinfectie van lucht in besloten ruimtes, waarvan steeds meer wordt vermoed dat ze de oorzaak zijn van het verschijnen van [COVID-19] -clusters.”

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief