Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

COVID-19 besmettingen en doden in landen met malaria extreem laag

Volgens dokter Geoff Mitchell is dit door twee redenen te verklaren : inkomende reizigers gebruiken anti malaria medicijnen en brengen een Corona besmetting daarom niet over naar het land en in het land zelf gebruiken veel mensen ook anti malaria medicijnen waardoor een eventuele besmetting niet leidt tot grote uitbraken.

De aanleiding tot deze studie was dat hij zag dat in India veel minder mensen aan COVID-19 sterven dan in de Verenigde Staten of andere westerse landen. Omdat mensen in India hydroxychloroquine gebruiken als anti-malaria medicijn besloot hij te onderzoeken hoeveel mensen er aan COVID-19 sterven in landen waar malaria het meest voorkomt.

De zes Afrikaanse landen (Nigeria, Congo, Uganda, Mozambique, Ivoorkust en Niger) waar malaria het meest voorkomt lieten opvallend lage stertecijfers zien voor COVID-19. De stertecijfers waren minder dan 1 procent ten opzichte van de VS, Italië en Spanje.

De data laat zien dat inwoners van Afrikaanse landen waar malaria het meest voorkomt 99% minder kans hebben om te sterven aan het Coronavirus vergeleken met de VS of West-Europese landen.

Het is bekend dat de verspreiding van het Coronavirus via reizigers plaatsvindt. Waarom is dat bij deze Afrikaanse landen niet gebeurd?

Dokter Mitchell denkt dat dit komt omdat bijna alle reizigers naar deze landen preventief anti-malaria medicijnen gebruiken.

Onderzoek uit India heeft eerder al aangetoond dat hydroxychloroquine effectief is bij het voorkomen van COVID-19.

De publicaties van Dr Geoff Mitchell zijn hier te downloaden: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3586954 en https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3628644.

Bekijk hieronder de video van Dr Geofff Mitchell: Mogelijke verklaring lage sterfecijfers Afrika.

https://youtu.be/ygI39SPSTVg (Video is verwijderd van YouTube)

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief