Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Duitse onderzoekers brengen studie uit naar de COVID-19 behandelresultaten van Dr Zelenko uit New York

Het betreft een eerste publicatie van een retrospectieve case study uit de huisartsen praktijk setting, de zogenaamde eerste lijn (vroegbehandeling). De meeste andere onderzoeken betreffende HCQ werden in het ziekenhuis uitgevoerd  met patiënten die al veel zieker waren (laatbehandeling).

https://twitter.com/zev_dr/status/1283006920580898818/photo/1

https://www.dropbox.com/s/xsrvufw5ptibku0/200630_Manuscript_Derwand_Scholz_Zelenko_NOT_PEER-REVIEWED_Version_1.pdf

https://www.preprints.org/manuscript/202007.0025/v1

https://www.thezelenkoprotocol.com/

https://internetprotocol.co/hype-news/2020/07/14/dr-zelenko-newly-published-outpatient-study-dutch/

Aanpak

Positief geteste mensen werden door de praktijk van Dr. Zelenko ingedeeld in drie groepen:

A. Mensen ouder dan 60 jaar

B. Mensen jonger dan 60 met klachten van kortademigheid

C. Mensen jonger dan 60 jaar met klachten en één van de volgende ziektebeelden hoge bloeddruk, vetstofwissellingsstoornis, diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, hartfalen, beroerte, trombose, astma, COPD, leverziekte, nierziekte, auto-immuunstoornis of kanker.

Deze mensen werden behandeld met hydroxychloroquine 200 mg 2 x per dag voor 5 dagen, samen met zinksulfaat 220 mg 1 x per dag 1 tablet voor 5 dagen samen met azitromycine 500 mg 1 x per dag 1 tablet voor 5 dagen.

Mensen die niet in categorie A,B of C vielen (dus jonger dan 60 en geen klachten) werden naar huis gestuurd om daar uit te zieken.

Mensen die een contra-indicatie hadden voor HCQ zoals Qt verlenging , retinopathie of glucose 6 fosfaat dehydrogenase werden uitgesloten van behandeling.

Uitkomsten

Er werd naar 2 dingen gekeken; 1 sterfte en 2 ziekenhuis opname.

Van de 335 positief geteste mensen in de praktijk van dr Zelenko kregen 141 een behandeling met dit corona cocktail. De uitkomsten werden vergeleken met 337 andere patiënten die positief waren getest uit andere praktijken en die geen vroegbehandeling kregen.

Het duurde gemiddeld 4 dagen voordat mensen met klachten een dokter opzochten. De meeste mensen hadden last van hoesten, kooxrts, benauwdheid en smaakverlies.

4 van de 141 patiënten werden in het ziekenhuis opgenomen ( 2,8 % )  tegenover 58 van de controle groep van 337 ( 15,4 %).

1 patiënt van de 141 behandelden stierf ( 0,71%) tegenover 13 uit de controle groep (3,5%)

Dat betekent een reductie van de kans op ziekenhuis opname van 82% en een reductie van de kans om te sterven van 80%.

Er waren 30 mensen met bijwerkingen zoals diarree en misselijkheid.

Het belang van deze studie

Dit is een prachtige illustratie van wat het effect is om tijdens COVID-19 vroegbehandeling te starten met hydroxychloroquine, zink-sulphaat en azitromycine. Het is erg belangrijk om vroeg in het ziektebeeld de therapie te starten want dan is er de meeste kans op succes.

Dr. Zelenko vindt het, door het protocol afgedwongen, afwachten van de huisartsen vergelijkbaar met ‘wanneer je huis in brand staat en je belt de brandweer en die zegt we komen over twee dagen blussen’

Zie dit korte filmpje van zijn interview door Rudy Giuliani. https://www.youtube.com/watch?v=MjxvjgLG88g (de video staat niet meer op YouTube)

De eerste golf van de corona crisis lijkt dan wel bijna voorbij te zijn in Nederland maar elders zeker niet. Hopelijk dringt dit nieuws door in de wereld zodat overal gestart wordt met vroeg behandeling van deze virus ziekte.

Voor mij als huisarts een belangrijke studie die ondersteunt dat de therapie met HCQ Azitromicine en zink als vroegbehandeling van COVID-19 lijkt te werken wat ik dus ook met mijn eigen ogen in onze praktijk heb gezien.

Zoals Zelenko het zelf omschrijft: ‘Zink is the bullet and HCQ is the gun’. En azitromycine is de handgranaat die van binnen ook een ontstekingsproces stopt en bacteriën aanpakt die eventueel in de longen aan het groeien zijn.

Al met al voldoende bewijs dat de combinatie werkt. Dit is genoeg om het wereldwijd toe te passen met als belangrijke consequentie dat alle maatregelen van tafel kunnen.

Dr. Zelenko concludeert “We kunnen de economie meteen heropenen omdat we een effectieve behandeling hebben. De sleutel is politieke wil.”

In Brazilie hebben ze hele goede resultaten met deze cocktail en ze geven er nog een medicijn bij te weten ivermectine. Een geneesmiddel tegen parasieten maar dat geeft ook een enorme rem op de aanmaak van een enzym, PAK 1 wat de virus vermenigvuldiging remt.

Voor de tweede golf weten we wat we moeten doen namelijk snel inzetten met goedkope krachtige veilige medicijnen te weten HCQ, azitromicine en zink evt aangevuld met ivermectine, vitamine C en vitamine D.

Dan zijn haastig in elkaar gesleutelde vaccinaties niet nodig en win je heel veel tijd om een goed en veilig vaccin te ontwikkelen (indien je dat uberhaupt nog zou willen ontwikkelen)

drs. R. Elens, huisarts

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief