Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

HCQ: “De meeste leiders in de wereld gebruiken het als een profylaxe (preventief middel)”

De Salvadoraanse president Nayib Bukele zei dinsdag dat hij hydroxychloroquine gebruikt, het anti-malariale middel dat door de Amerikaanse president Donald Trump wordt aangeprezen als een potentiële coronavirus-kuur, ook al hebben internationale gezondheidsdeskundigen de doeltreffendheid ervan in twijfel getrokken en hebben ze gewaarschuwd voor schadelijke neveneffecten.

https://www.kitv.com/story/42180997/salvadoran-leader-says-he-takes-hydroxychloroquine

 

“Ik gebruik het als een profylaxe. President Trump gebruikt het als een profylaxe. De meeste leiders in de wereld gebruiken het als een profylaxe,”

“Ik gebruik het als een profylaxe. President Trump gebruikt het als een profylaxe. De meeste leiders in de wereld gebruiken het als een profylaxe,” zei Bukele tijdens een persconferentie met de Amerikaanse ambassadeur in El Salvador Ronald Johnson om een Amerikaanse donatie van 250 ventilatoren aan het Centraal-Amerikaanse land aan te kondigen.

“Soms is wat de mensen wordt aanbevolen iets anders dan wat wordt aanbevolen aan de leiders, omdat ik ben aanbevolen om hydroxychloroquine te gebruiken als een profylaxe en de kans dat dit u schade berokkent zeer laag is,”

“Soms is wat de mensen wordt aanbevolen iets anders dan wat wordt aanbevolen aan de leiders, omdat ik ben aanbevolen om hydroxychloroquine te gebruiken als een profylaxe en de kans dat dit u schade berokkent zeer laag is,” zei Bukele toen hij een fles liet zien.

Bukele, 38 jaar, zei niet hoeveel hij nam of of het medicijn werd voorgeschreven door een arts.

Veiligheidszorgen
De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de studie van hydroxychloroquine als mogelijke Covid-19-behandeling op maandag tijdelijk stopgezet vanwege veiligheidsproblemen. Het besluit kwam na een publicatie in het medisch tijdschrift The Lancet op vrijdag dat ernstig zieke Covid-19 patiënten die werden behandeld met hydroxychloroquine en chloroquine meer kans hadden om te sterven.

Na aanbevelingen van de WHO zei Bukele dat de drug niet langer deel uitmaakte van het protocol voor de behandeling van het coronavirus van El Salvador, maar dat het beschikbaar zou blijven voor “degenen die het als profylaxe willen gebruiken”

Na aanbevelingen van de WHO zei Bukele dat de drug niet langer deel uitmaakte van het protocol voor de behandeling van het coronavirus van El Salvador, maar dat het beschikbaar zou blijven voor “degenen die het als profylaxe willen gebruiken” of door een doktersvoorschrift.

El Salvador heeft 2.109 bevestigde gevallen van het virus en 37 sterfgevallen, volgens de laatste gegevens van John Hopkins University.

Bukele, die in juni aantrad, heeft gemengde kritieken ontvangen voor zijn coronavirusreactie. In maart nam hij de dramatische stap om de grens van zijn land te sluiten, nog voordat El Salvador een enkel geval van coronavirus meldde, met het argument dat de kleine Midden-Amerikaanse natie de uitbraak voor moest zijn.

Hij beval het leger om mensen te arresteren die de nieuwe maatregelen overtraden en stuurde duizenden naar “quarantaine centra” van de regering. Toen het Hooggerechtshof oordeelde dat de arrestaties ongrondwettelijk waren en hem beval te stoppen, weigerde Bukele en de soldaten bleven op straat.

Meer recentelijk heeft hij met het Hooggerechtshof en de Nationale Assemblee gesproken over hoe snel El Salvador zal heropenen.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief