Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Huisartsen in de handboeien door boetedreiging COVID-19 behandeling?

IGJ wil heel graag boetes opleggen aan artsen die medicatie off-label voorschrijven en wil dat apothekers als kliklijn fungeren maar stelt tegelijkertijd dat indien volgens de regels is voorgeschreven het gewoon toegestaan is.

 

Verder verspreidt men 3 onwaarheden:

  1. HCQ is bewezen niet effectief (dat is het wel icm zink)
  2. HCQ is onveilig (dat is het niet)
  3. Ivermectine : er is geen bewijs dat het effectief is (dat is er wel degelijk)

 

https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/03/25/boete-voor-artsen-die-hydroxychloroquine-of-ivermectine-voorschrijven-tegen-corona

 

IGJ: “Maar voor dit off-label voorschrijven bestaan strenge regels. Wanneer hier niet aan wordt voldaan, kan er volgens de geneesmiddelenwet een bestuurlijke boete worden opgelegd.”

 

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/hoge-boete-voor-artsen-die-onterecht-hydroxychloroquine-of-ivermectine-voorschrijven.htm

 

“Artsen die (hydroxy)chloroquine of ivermectine voorschrijven tegen covid-19 krijgen daarvoor vanaf nu een boete van maximaal 150.000 euro opgelegd door de inspectie. Het kan daarbij ook gaan om andere medicijnen die buiten de richtlijnen om worden voorgeschreven. De IGJ roept apothekers op melding te doen.”

 

Het NHG verklaarde eerder zelf dat off-label verstrekken van medicatie in individuele gevallen onder voorwaarden toegestaan is.

 

SCHRIFTELIJKE BEVESTIGING NHG : HCQ IS HELEMAAL NIET VERBODEN ! nieuwe huisartsbrief vs5

 

Zoals eerder juridisch is aangetoond is off-label verstrekking van medicatie volkomen legaal.

 

“https://zelfzorgcovid19.nl/juridische-positie-huisarts-vs-inspectie-inzake-off-label-medicatie-in-het-algemeen-en-hcq-in-het-bijzonder/”

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief