Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Huisartsen in Texas mogen HCQ weer off-label voorschrijven

senator Hall was bezorgd over de regel die het uitdelen van deze potentieel levensreddende recepten leek te belemmeren

“https://thetexan.news/pharmacy-board-loosens-restrictions-on-hydroxychloroquine-prescriptions-reversing-course/”

Dr. Ivette Lozano, die al meer dan 20 jaar in de medische praktijk werkt, was geschokt toen ze in maart vernam dat ze de diagnose van haar patiënt met de apotheker moest delen alvorens er recepten voor hydroxychloroquine en azithromycine zouden worden verstrekt.

Op 20 maart gaf de Texas State Board of Pharmacy een nieuwe regel uit dat er geen voorschriften voor hydroxychloroquine of azithromycine konden worden verstrekt zonder een diagnose “die overeenkomt met het bewijs voor het gebruik ervan”.

“We hebben nog nooit een diagnose met een recept moeten inleveren,” zei Lozano tegen de Texaan. Lozano heeft ongeveer vijf tot zes patiënten per week voor coronavirus gezien. “Ze zien een dramatische verbetering binnen zes tot acht uur,” zei Lozano.

De advocaat van de gezondheidszorg Matte Rinaldi zei dat de artsen bezorgd waren over de eis. Hij zei dat de regel niet de HIPAA verordeningen overtreedt omdat patient informatie voor behandelingsdoeleinden mag worden gedeeld.

“HIPAA is de minimale standaard van privacy die patiënten verwachten,” voegde Rinaldi eraan toe.

De Texas State Board of Pharmacy publiceerde de regel op haar website met de uitleg dat het bedoeld was om het hamsteren van de medicijnen tijdens de coronaviruscrisis te voorkomen.

“We hadden apothekers die vroeg belden om te zeggen dat mensen vroegen om 400 tabletten op sommige recepten. De bestuursleden gaven deze richtlijnen aan de apothekers”, vertelde Allison Benz, uitvoerend directeur van de Texas State Board of Pharmacy.

De regel was geen begeleiding, maar een mandaat. Het omvatte ook een 14-daagse leveringsbeperking tenzij de patient eerder op het medicijn werd gevestigd. Hydroxychloroquine wordt vaak gebruikt om lupus en reumatoïde artritis te behandelen.

Gemiddeld verstrekt Lozano een voorschrift voor COVID-19 behandeling om vijf dagen, ongeveer tien pillen elk van hydroxychloroquine, azithromycine, en zink te duren. Ze zei dat ze over de behandeling leerde van een van de persconferenties van President Trump en begon het te onderzoeken.

Wegens haar zorg voor geduldige privacy die onverenigbaar met de ongekende regel scheen, contacteerde Lozano de Senator Bob Hall om hulp te vragen om de State Board of Pharmacy te bereiken. Hall was bezorgd over de regel die het uitdelen van deze potentieel levensreddende voorschriften leek te belemmeren.

“In een paar maanden, zouden we voorbeelden hebben gezien waar deze combinatie een significant aantal levens gered kon hebben, maar inplaats daarvan zien we sterfgevallen omdat het niet werd gebruikt,” vertelde Hall aan The Texan.

“samenzwering tussen het bestuur van de apotheek en farmaceutische bedrijven die het gebruik van een goedkoop medicijn willen voorkomen terwijl ze een nieuw, duur medicijn ontwikkelen”.

Bovendien maakt hij zich zorgen over “samenzwering tussen het bestuur van de apotheek en farmaceutische bedrijven die het gebruik van een goedkoop medicijn willen voorkomen terwijl ze een nieuw, duur medicijn ontwikkelen”.

Hall zei de Board of Pharmacy, uitvoerende directeur, en procureur gecontacteerd te hebben hierover.

Meer dan zes weken nadat de originele regel werd gepubliceerd, heeft de State Board of Pharmacy Texas onlangs zijn voorschrift aan apothekers over het uitdelen van hydroxychloroquine en azithromycine veranderd.

“De regel belet een arts niet meer om één van deze geneesmiddelen voor te schrijven voor een off-label gebruik

De website zegt nu: “De regel belet een arts niet meer om één van deze geneesmiddelen voor te schrijven voor een off-label gebruik. Let wel, het beoogde gebruik van het geneesmiddel is niet vereist als de arts bepaalt dat de verstrekking van deze informatie niet in het belang van de patiënt is…”.

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief