Het gevolg van dit boetebesluit is dat alle artikelen waarin ivermectine en/of HCQ voorkomen zullen moeten worden herzien of verwijderd.
[Inmiddels zijn ruim 80 van de 120 artikelen verwijderd.]
Omdat er weinig vertrouwen in de rechtstaat meer is heeft het ANBB bestuur besloten om de boete te gaan betalen en vanwege de kosten vooralsnog geen bezwaarschrift in te dienen.
[Inmiddels hebben meerdere mensen aangegeven te willen bijdragen in de boetekosten en heeft een advocaat aangekondigd om pro Deo een bezwaarschrift in te dienen.]
“Het doel van censuur is om de status quo te handhaven, om de ontwikkeling van een maatschappij of een afwijkende mening van een individu of een groep mensen, te onderdrukken.”
https://nl.wikipedia.org/wiki/Censuur_(informatie)
IGJ geeft maar liefst twee boetes omdat het in een nieuwsartikel behandelen van wetenschappelijke studies gezien wordt als reclame en bovendien omdat het om off-label prescriptie gaat. Op die manier kan geen enkel geneesmiddel meer besproken worden wat andere werkingen blijkt te hebben dan wat is opgenomen in de marktvergunning.
En bovendien lijkt er sprake te zijn van willekeur: krijgen nu alle media die de werking van medicatie bij de (vroeg)behandeling van COVID-19 beschrijven ook een boete opgelegd?
Een hoge boete wordt noodzakelijk geacht niet vanwege het financiele belang (want dat is er namelijk niet) maar vanwege de “mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid”.
Lees hier onze zienswijze en het volledige boetebesluit:
Zienswijze ANBB inzake VoornemenBoeteOplegging IGJ