Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Meta-analyse en rapid review: Ivermectine reduceert stervensrisico COVID-19 sterk: onethisch en immoreel om het niet te gebruiken!

De Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) van dokter Pierre Kory beoordeelt continue de bewijzen voor effectiviteit van ivermectine tegen COVID-19. Hun publicatie is hier te vinden: https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/11/FLCCC-Ivermectin-in-the-prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf 

Theresa Lawrie heeft nu een rapid review en meta-analyse uitgevoerd voor de onderzoeken uit de FLCCC publicatie. Dit document is hier te downloaden. In de meta-analyse werden de onderzoeken onder andere beoordeeld op mate van bias. Onderzoeken met een hoge mate van bias zijn uitgesloten in de meta-analyse.

De meta-analyse bevestigt dat ivermectine het risico om te overlijden aan COVID-19 vermindert met 65% tot 92%. De enige onzekerheid in het bewijs betreft de precieze mate van reductie, niet de effectiviteit van ivermectine.

Op basis van deze resultaten is de conclusie van Theresa Lawrie dat het niet langer ethisch verantwoord is om onderzoeken met placebo’s uit te voeren.

De meta-analyse bevestigt ook de preventieve werking van ivermectine bij COVID-19. Preventief gebruik reduceert de kans op COVID-19 met waarschijnlijk 82% tot 92%.

Naast de meta-analyse van Theresa Lawrie presenteerde ook Dr Andrew Hill een interim meta-analyse over ivermectine. Zijn onderzoek is onderdeel van het WHO ACT initiatief. Ook zijn resultaten zijn zeer positief. De komende weken worden de resultaten van een aantal lopende klinische onderzoeken verwacht. Hiermee zal het aantal patiënten in gerandomiseerde  klinische onderzoeken boven de 3000 komen. Dat is het aantal waarmee Remdesivir goedgekeurd werd. U kunt er hier meer over lezen.

Eerder deze maand presenteerden Dr Pierre Kory en Dr Andrew Hill hun gegevens bij de National Institute of Health (NIH) in de VS. Dat heeft ertoe geleid dat de NIH hun aanbeveling heeft aangepast van “negatief” naar “niet positief en niet negatief”.

“Wij verwachten en zullen er op aandringen bij de bevoegde instanties in Nederland dat zij snel zullen volgen met een aanpassing van de richtlijnen.” aldus de ANBB – Algemene Nederlandse Burger Belangenvereniging.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief