Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Nieuwe aanpak COVID-19 : wat Verenigd Koninkrijk van Frankrijk kan leren

Blijf thuis, bescherm de NHS, red levens ”is talloze keren herhaald door de regering en de media, en dat blijft zo.

Het hele concept is erop gericht mensen zo lang mogelijk thuis te houden, om ‘de NHS te beschermen’ en om overbelasting van het ziekenhuissysteem te voorkomen.

Maar redt het Britse systeem levens?

http://www.francesoir.fr/politique-monde/uk-therapeutic-approach-covid-19-flawed-yet-it-can-still-be-rectified

Naar mijn mening niet echt, en zeker niet zoveel als het zou kunnen, zoals blijkt uit het bijzonder hoge ziekenhuissterftecijfer van 24,2%, in het kader van het Oxford-onderzoek met 4674 vrijwillige patiënten.

Het ziekenhuissterftecijfer van 24,2% is veel hoger dan in de meeste landen. Het gaat om het dubbele dat meestal wordt aangetroffen in placebo / controlegroepen van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken.

Een ziekenhuissterftecijfer van 24,2% betekent dat, zodra u in het ziekenhuis wordt opgenomen voor COVID-19, u ongeveer 1 op de 4 kansen heeft om eraan te overlijden in het ziekenhuis. Het is gewoon onaanvaardbaar.

Tegenwoordig heeft het VK een van de hoogste sterftecijfers ter wereld van COVID-19, met 614 sterfgevallen per miljoen inwoners, wat het sterftecijfer in landen als Spanje, Italië, Frankrijk en de VS overtreft. Gelukkig, ook al leverde het onderzoek in Oxford geen antwoorden op hoe COVID-19-patiënten moesten worden behandeld, toch deed het Franse onderzoek dat wel. En grootschalige succesvolle implementatie in Marseille en andere rechtsgebieden toont aan dat er een gemakkelijk implementeerbare therapeutische oplossing bestaat.

Vroege behandeling moet de weg vooruit zijn voor het VK

Vroege behandeling is wanneer u patiënten behandelt binnen 5 tot 7 dagen na hun COVID-19-infectie.

Hoe gebeurde het op grote schaal in Marseille onder leiding van professor Didier Raoult? Het omvatte het algemeen beschikbaar maken van tests voor de bevolking en het vroegtijdig behandelen van degenen die het nodig hadden, meestal met een hydroxychloroquine – azithromycine bi-therapie. Dit gebeurde onder medisch toezicht van hoge kwaliteit in het universitair ziekenhuis van Marseille, dat toevallig ook het Franse onderzoeksziekenhuis is dat gespecialiseerd is in infectieziekten. In de meeste gevallen gebeurde dit echter via poliklinische zorg, zonder ziekenhuisopname.

We weten nu dat deze aanpak, die resulteerde in veel snel herstel van de ziekte, in veel minder ziekenhuisopnames dan elders, en in een laag sterftecijfer van minder dan 1%, ook heeft bijgedragen tot een vroeg einde van de epidemie in Marseille.

Ja, de mortaliteit was minder dan 1% met deze benadering voor vroege behandeling, wat moet worden vergeleken met het sterftecijfer van 24,2% in Britse ziekenhuizen in de context van de klinische onderzoeken in Oxford.

De doeltreffendheid van het behandelingsprotocol dat in maart in Marseille werd ontwikkeld, werd in de daaropvolgende maanden bevestigd door middel van verschillende wetenschappelijke artikelen. Die informatie was allemaal beschikbaar voor de wereld.

Sommige landen hebben besloten er gevolg aan te geven, anderen zoals het VK negeren het.

De therapeutische strategie COVID-19 in het VK, die mensen in de vroege fase van de ziekte niet behandelt, is diep gebrekkig. Patiënten worden nog steeds te laat behandeld en veel te veel zullen blijven sterven, met een pandemie die nog steeds erg actief is en niet onder controle is in het VK. Als hydroxychloroquine faalde in de UK RECOVERY-studie, dan is dat niet omdat het het verkeerde medicijn is, maar omdat het te laat is toegediend en niet in combinatie met azithromycine en / of zink. Hydroxychloroquine is zeer gericht in de media. Een groot onderzoek, door Mehra et al., Waarin werd beweerd dat er grote veiligheidsrisico’s bestaan ​​met de medicatie, werd zelfs gepubliceerd in het prestigieuze medische tijdschrift The Lancet, dat later zou worden ingetrokken nadat was aangetoond dat het een fraude was.

Actueel klinisch onderzoek, vooral in Marseille maar ook elders, bij duizenden patiënten, toont aan dat hydroxychloroquine, zelfs in combinatie met azithromycine, zeer veilig is zolang het onder medisch toezicht wordt ingenomen.

Twee weken geleden begonnen de klinische onderzoeken in Oxford discreet een ander medicijn, remdesivir, aan zieke patiënten aan te bieden – een geneesmiddel dat niet eens werd getest in de klinische RECOVERY-onderzoeken. Het remdesivir-medicijn werd echter bestudeerd in zeer ernstige gerandomiseerde onderzoeken in China en de VS, en in beide gevallen slaagde het er niet in enige werkzaamheid te tonen bij het verminderen van sterfte. In de gerandomiseerde en collegiaal getoetste studie van China, door Wang en medewerkers, waaronder Oxford Professor Peter Horby, gepubliceerd op 29 april in The Lancet, is de belangrijkste conclusie dat

“Remdesivir werd niet geassocieerd met statistisch significante klinische voordelen.”

De stap van het VK om hydroxychloroquine te verwerpen en remdesivir nu over te nemen zonder enig bewijs van werkzaamheid is onjuist en kan naar verwachting alleen de bijzonder hoge sterftecijfers in Britse ziekenhuizen verlengen. Om 1 op de 4 kans te hebben om te overlijden als u in het VK wordt opgenomen voor COVID-19, moet als volstrekt onaanvaardbaar worden beschouwd. Het is van het grootste belang om van strategie te veranderen.

De juiste stap voor het VK is om vroegtijdige behandeling te bieden met moleculen zoals hydroxychloroquine, azithromycine en zink, die binnen enkele dagen na de eerste symptomen worden toegediend, meestal op poliklinische basis, met passende medische controle. Een dergelijke strategie is recentelijk aanbevolen voor de Verenigde Staten door de gewaardeerde epidemiologieprofessor van Yale en arts Harvey Risch.

Het klinkt misschien laat, en zeker, zo’n vroege behandeling had eerder moeten worden aangenomen, maar het is nog steeds tijd om van strategie te veranderen. Er staan nog tal van levens op het spel.

Er is een potentieel om de sterfte door COVID-19 in het VK aanzienlijk te verminderen.

De auteur, Jean-Pierre Kiekens, is een onafhankelijke analist en voormalig docent, met diploma’s van de universiteiten van Brussel en Oxford.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief