Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

SWAB weigert Ivermectine positief te adviseren; ANBB stuurt daarom nu ook brief naar het NHG

De SWAB schakelt de dienst Juridisch Advies en Bijstand van het VvAA-artsen-collectief in om de brief van de ANBB te beantwoorden.

 

Samenvattend is het antwoord drieledig:

 

  1. De verantwoordelijkheid over de inhoud van de ‘Leidraad’ ligt niet exclusief bij het bestuur van de SWAB maar bij de ‘Leidraadcommissie’ die de wijzigingen voorbereid en bij het ‘Expertise team’ wat deze wijzigingsvoorstellen toetst. Bovendien worden grote aanpassingen eerst nog eens aan alle betrokken wetenschappelijke verenigingen voorgelegd.
  2. Het NHG is eindverantwoordelijk voor de totstandkoming van de huisartsprotocollen maar de SWAB ‘Leidraad’ vormt daarbij wel een belangrijke bron. Onduidelijk blijft of het NHG ooit afwijkt van de SWAB ‘Leidraad’.
  3. Een aanpassing van de ‘Leidraad’ komt alleen tot stand indien er voortschrijdende wetenschappelijke inzichten zijn. Er is geen sprake van eigen onderzoek.

 

De verantwoordelijkheid over de inhoud van de ‘Leidraad’ is dus zorgvuldig verdeeld over heel veel personen en daardoor is de eindconclusie van de SWAB: “aan het verzoek van de ANBB kan niet en zal niet worden voldaan”.

 

Zie hier de brief met de reactie van de SWAB : SWABBrief.OpenLegal.05022021

 

Vervolgens heeft onze jurist een brief aan het NHG gericht met het expliciete verzoek om, binnen 10 dagen, de behandelprotocollen zodanig aan te passen dat behandeling van COVID-19 met Ivermectine positief aan de huisartsen geadviseerd wordt.

 

Zie hier de brief van de ANBB aan het NHG : 20210208_NHG

Ondertussen worden stappen ondernomen om te komen tot een juridische procedure.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief