Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Testimonial van een 17-jarige Long COVID patient uit Groningen

KLACHTEN : welke lichamelijke klachten had U en kunt U per klacht aangeven of deze COVID-19 gerelateerd waren of dat deze zich reeds eerder voordeden;

Neusverkoudheid, darmontsteking, hoofdpijn (had ik ook al vaak voordat ik ziek werd), overprikkeld en oververmoeid.

 

ZIEKTEVERLOOP : voorzover U nog bekend een zo precies mogelijke beschrijving van het ziekteverloop per dag,

Ik was sinds oktober 2020 ziek als gevolg van een verkoudheid en een darmontsteking. Hier knapte ik niet van op. In maart 2021 bleek dat ik een coronabesmetting heb gehad en dat ik daar long-covid klachten aan over heb gehouden. In eerste instantie werd ik doorverwezen naar het revalidatietraject voor long-covidpatiënten (fysiotherapie, ergotherapie) en een neuropsycholoog ivm de aanhoudende hoofdpijnklachten die erger waren geworden sinds de darmontsteking. Dit revalidatietraject werkte onvoldoende. Ik las op internet over de positieve resultaten met Ivermectine en besloot in juli 2021 contact te leggen met de arts.

 

ANDERE MIDDELEN : heeft U andere middelen en/of methodes gebruikt om de klachten te bestrijden en zo ja, welke;

Voor de darmontsteking heb ik een antibioticakuur gehad in oktober 2020. Achteraf bleek dat er geen sprake was van een bacterie, maar waarschijnlijk een virusinfectie. De darmontsteking was weg, maar ik bleef vermoeid, overprikkeld en veel hoofdpijn houden. Ik heb veel rust gehouden en veel activiteiten afgezegd. In maart 2021 werd geconstateerd dat ik antistoffen voor covid-19 in mijn bloed had. Ik werd verwezen naar het revalidatietraject voor long-covid patiënten en de neuropsycholoog. Eind juli 2021 heb ik contact gelegd met de arts die Ivermectine voorschrijft, omdat er geen voortuitgang was.

Naast de Ivermectine kreeg ik ook doxycycline, zinkorotaat, vitamines en andere supplementen.

 

IVERMECTINE : vanaf welke dag, in welke dosering en hoe lang heeft U Ivermectine gebruikt en wat heeft dit met de klachten gedaan;

Eind juli 2021 startte ik met Ivermectine en de overige medicatie en supplementen. Na afloop van de kuur (12 mg 5 dagen) kwam ik vrij snel in een positieve spiraal. Binnen een maand kon ik weer lange stukken fietsen, zwemmen op mijn oude niveau en het belangrijkste: ik ben niet meer elke dag vermoeid en overprikkeld. Ook mijn hoofdpijn is weg sinds de kuur.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief