Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Wereldwijd steeds meer succesvolle toepassing HCQ

TUSCON, Ariz., 28 april 2020 (GLOBE NEWSWIRE) — In een brief aan gouverneur Doug Ducey van Arizona presenteert de Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) een frequent bijgewerkte tabel met studies die de resultaten rapporteren van de behandeling van COVID-19 met de anti-malariamedicijnen chloroquine (CQ) en hydroxychloroquine (HCQ, Plaquenil®).

 

Nadat Marokko en Algerije begonnen zijn met het gebruik van HCQ, is er een trendbreuk opgetreden en is het aantal dodelijke slachtoffers van COVID-19 gevallen sterk gedaald.

 

 

Tot op heden is het totale aantal gerapporteerde patiënten dat behandeld is met HCQ, met of zonder zink en het veelgebruikte antibioticum azithromycine, 2.333, schrijft AAPS, in observationele gegevens uit China, Frankrijk, Zuid-Korea, Algerije en de V.S. Daarvan zijn 2.137 of 91,6 procent klinisch verbeterd. Er waren 63 sterfgevallen, allemaal, op 11 na, in een enkel retrospectief rapport van de Veteranenadministratie, waar de patiënten ernstig ziek waren.

De antivirale eigenschappen van deze geneesmiddelen zijn sinds 2003 bestudeerd. Vooral in combinatie met zink belemmeren ze het binnendringen van virussen in de cellen en remmen ze de replicatie. Ze kunnen ook overreactie door het immuunsysteem voorkomen, waardoor de cytokinestorm die verantwoordelijk is voor een groot deel van de schade in ernstige gevallen, verklaart AAPS. HCQ is vaak zeer nuttig bij de behandeling van auto-immuunziekten zoals lupus en reumatoïde artritis.

Bijkomende voordelen die in sommige studies, AAPS-staten, worden aangetoond, zijn het verminderen van het aantal dagen dat een patiënt besmettelijk is, het verminderen van de behoefte aan ventilatoren en het verkorten van de tijd tot klinisch herstel.

Peer-reviewed studies, gepubliceerd van januari tot 20 april 2020, leveren duidelijk en overtuigend bewijs dat HCQ gunstig kan zijn in COVID-19, vooral wanneer het vroeg wordt gebruikt, stelt AAPS. Helaas, hoewel het volkomen legaal is om medicijnen voor te schrijven voor nieuwe indicaties die niet op het etiket staan, heeft de Food and Drug Administration (FDA) gezegd dat CQ en HCQ alleen gebruikt mogen worden voor COVID-19 bij gehospitaliseerde patiënten in de setting van een klinische studie, indien beschikbaar. De meeste staten maken het moeilijk voor artsen om deze medicijnen voor te schrijven of voor apothekers om ze te verstrekken.

Zoals de brief aan Regering Ducey opmerkt: “Vele landen, waaronder Turkije en India, beschermen profylactisch medische hulpverleners en contacten van besmette personen. Volgens worldometers.info, zijn de sterfgevallen per miljoen personen van COVID-19 vanaf 27 april 167 in de VS, 33 in Turkije en 0,6 in India.”

Vaccins en de resultaten van gerandomiseerde dubbelblinde gecontroleerde proeven met nieuwe geneesmiddelen zijn in het beste geval nog maanden verwijderd. Maar patiënten sterven nu, terwijl betaalbare, lang gebruikte medicijnen beschikbaar zouden zijn, behalve voor overheidsbeperkingen, AAPS staten.

De Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) heeft sinds 1943 artsen van alle specialismen in alle staten vertegenwoordigd. Het motto van AAPS is omnia pro aegroto, wat alles betekent voor de patiënt.

Contact: Jane M. Orient, M.D., (520) 323-3110, [email protected]

*** Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief