Bedankt voor dit bezoek. Viruswaarheid gaat door als Voorwaarheid!

Zes december het belangrijkste kort geding van dit jaar: mag de huisarts eindelijk helpen voorkomen dat de ziekenhuizen overbelast raken?

 

De ANBB (Algemene BurgerBelangenvereniging met ruim 10.000 leden), 2 huisartsen, 4 patiënten/nabestaanden spannen gezamenlijk een kort geding aan tegen het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) om Ivermectine neutraal geadviseerd te krijgen waardoor huisartsen, zonder bang te hoeven zijn voor boetes, kunnen voorschrijven bij COVID-19. Ivermectine is een zeer veilig geneesmiddel met nauwelijks bijwerkingen wat in de praktijk zeer effectief blijkt in het voorkomen en genezen van COVID-19.

 

Het NHG adviseert negatief, naar eigen zeggen, vanwege onvoldoende bewijs voor de werking en de mogelijk gevaarlijke bijwerkingen zonder te bewijzen dat de bijwerkingen van Ivermectine daadwerkelijk een reëel gevaar vormen voor de volksgezondheid. Er is overvloedig bewijs voor de werking van Ivermectine echter door de drempelcriteria en eisen die het NHG aan bewijs stelt wordt dit bestempeld als onvoldoende.

 

Er zijn tientallen landen die Ivermectine met succes toepassen, dit feit wordt door het NHG volledig genegeerd.

In Nederland wordt met twee maten gemeten wanneer met beperkt bewijs nieuwe experimentele CORONA-vaccins en COVID-medicatie versneld worden toegelaten terwijl bewezen veilige en werkzame middelen negatief worden geadviseerd en er bovendien met boetes wordt gedreigd.

In onze dagvaarding zijn meerdere testimonials opgenomen van patiënten die genezen zijn met Ivermectine. Er zijn inmiddels honderden mensen die dergelijke getuigenissen kunnen geven. Tevens zijn 4 patiënten/nabestaanden mede-eisende partij in dit kort geding. Het gaat om patiënten die zijn genezen met Ivermectine en nabestaanden van familieleden die zijn overleden vanwege het onthouden van Ivermectine in de thuissituatie en/of het ziekenhuis.

De artsen die mede-eisende partij zijn hebben zelf ervaren dat de inspectie hen wil beboeten en/of heeft beboet voor het gebruik van Ivermectine. Het schrijnende is dat de inspectie nooit vraagt naar de toestand van de betrokken patiënten: ze zijn allemaal genezen!

De prescriptievrijheid van artsen wordt ernstig ingeperkt door de negatieve richtlijnen van het NHG met grote gevolgen voor patiënt, arts, ziekenhuis en samenleving. Vanwege het spoedeisende belang is gekozen voor de weg van een kort geding.

Nederland zucht al vele maanden onder de gevolgen van en de maatregelen rondom het Corona-virus en momenteel is er een grote druk op de zorgverleners vanwege het groeiende aantal zieke mensen. Het belangrijkste argument is het directe persoonlijk belang van de patiënten en daarnaast het indirecte belang van uitgestelde zorg en economische gevolgen van de maatregelen ter voorkoming van besmetting.

Lees hier de tekst van de dagvaarding: DAGVAARDING IN KORT GEDING_IVM_def_geanonimiseerd

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief